Veolia bifează o achiziţie importantă

Ateneul Tătăraşi se racordează la sistemul centralizat de încălzire

miercuri, 14 octombrie 2015, 01:57
2 MIN
 Ateneul Tătăraşi se racordează la sistemul centralizat de încălzire

Valoarea facturii pentru căldură şi apă caldă ar urma să fie cu 35% mai mică.

Conducerea Ateneului Tătăraşi a decis în această săptămână racordarea instituţiei la sistemul centralizat de încălzire. Directorul instituţiei de cultură, Liviu Brătescu, spune că principalele avantaje constau în costuri mai mici cu furnizarea de agent termic şi posibilitatea ca temperatura din sala de spectacole să fie diferită faţă de cea din spaţiile administrative. „Înainte, când încălzeam spaţiile de birouri se încălzea şi sala de spectacole, lucru care atrăgea şi un consum mai mare. Pe lângă costurile mai mici, avantajul este că vom fi facturaţi lunar, şi nu în baza unor estimative“, a declarat ieri Brătescu.

La rândul lor, reprezentanţii Veolia spun că Ateneul Tătăraşi va fi alimentat cu agent termic printr-un modul termic individual, care permite clientului să decidă singur momentul pornirii sau opririi căldurii. „Un element important îl constituie economia financiară realizată de conducerea Ateneului din Iaşi: costuri mai mici cu 35% la factura anuală de apă caldă şi căldură, în raport cu vechea soluţie de furnizare a energiei termice. Totodată, racordarea la Veolia oferă o creştere de randament de 22,5% faţă de sursa pe gaze naturale“, a declarat ieri directorul comercial al companiei, Ana-Maria Icătoiu.

Ea a adăugat că racordarea Ateneului Tătăraşi survine după ce mai multe instituţii de învăţământ, instituţii sanitare, sedii de birouri, hoteluri, centre comerciale etc. au ales, de asemenea, conectarea la sistemul centralizat de termoficare. Ateneul Tătăraşi va fi conectat la Magistrala 2 de termoficare.

Comentarii