Au schimbat catedra cu strada. Profesorii ieşeni protestează în faţa Prefecturii (FOTO)

joi, 24 octombrie 2013, 12:09
2 MIN

Aproximativ 60 de profesori, membri USLIP, au protestat de la ora 12 in fata Prefecturii, scandand "Salvati educatia!".“O grevă în învăţământ nu trebuie exclusă ca principiu, dar cred că trebuie să fim realişti şi să rămânem cu picioarele pe pământ. La momentul actual, atât timp cât ai parteneri de discuţie, ideea de a da cu parul şi după aceea de a vorbi mi se pare neproductivă. Trebuie mers în prima parte pe acest gen de proteste punctuale, care să tragă un semnal de alarmă clasei politice şi în special Guvernului că lucrurile în învăţământ trebuie puţin schimbate şi tratate cu seriozitate, dacă vrem ca ele să nu degenereze în ceva mai grav la un moment dat”, a declarat Laviniu Lacusta, liderul USLIP.

In perioada 28 – 30 octombrie va avea loc pichetarea Guvernului si a sediului USL din Bucuresti, iar pe 6 noiembrie, la Bucuresti, este programat un miting la care vor participa 10.000 de cadre didactice din intreaga tara. De la ora 13 sunt asteptati in fata Prefecturii alti 100 de profesori ieseni, membri ai Sindicatului "Spiru Haret" pentru a-si spune nemultumirile.

„Am vrut prin această acţiune simbolică de pichetare să sensibilizăm încă o data opinia publică – pentru că de guvernanţi ne-am cam săturat şI ne-am convins cum stau lucrurile – asupra problemelor grave, structurale din educaţie. Le putem sintetiza foarte uşor – salarizare de mizerie a personalului didactic, nedidactic, auxiliar, a debutanţilor, coroborate cu proasta dotare a unităţilor şcolare şi cu probleme grave de legislaţie. Ne-am dorit foarte mult să facem un protest la prefectură, nu doar la Bucureşti, pentru că există probleme specifice judeţului, cum ar fi decontul navetei şi problema grădiniţelor. Prefectului îi vom înainta lista noastră de revendicări şi sperăm să fie transmise Guvernului”, a mai precizat Lăcustă.

Comentarii