Audieri de foc azi noapte la DIICOT. Aproape 40 de persoane, audiate într-un dosar de crimă organizată

marți, 30 septembrie 2014, 23:13
1 MIN
 Audieri de foc azi noapte la DIICOT. Aproape 40 de persoane, audiate într-un dosar de crimă organizată

Doi procurori DIICOT Iaşi au audiat noaptea trecută zeci de membri ai unei grupări infracţionale specializate în trafic de ţigări, acuzaţi de constituire a unui grup infracţional, contrabandă şi dare de mită.

Agitaţie mare, noaptea trecută, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Iaşi. Zeci de persoane au fost audiate de anchetatori, care au destructurat o reţea infracţională specializată trafic de ţigări. Potrivit unor surse juridice, peste 35 de persoane sunt cercetate în acest dosar, până azi-noapte, aproape de miezul nopţii, 8 persoane fiind reţinute pentru 24 de ore.

Aceleaşi surse au precizat că în acest dosar acuzaţiile sunt de constituire a unui grup infracţional, contrabandă de ţigări, dar şi dare de mită. În ceea ce priveşte ultima acuzaţie, membrii reţelei ar fi încercat să mituiască poliţişti de frontieră pentru a introduce ţigări de contrabandă din Republica Moldova în România.

Audierile de azi-noapte au fost conduse de doi procurori din cadrul DIICOT Iaşi şi s-au întins până noaptea târziu. Majoritatea persoanelor chemate la audieri sunt din mediul rural.

 

 

Comentarii