Australian Open: Serena Williams îşi continuă marşul către un nou titlu

vineri, 17 ianuarie 2014, 11:53
2 MIN
 Australian Open: Serena Williams îşi continuă marşul către un nou titlu

ucătoarea americană de tenis Serena Williams, numărul unu mondial, s-a calificat fără probleme în optimile de finală ale Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, învingând-o în trei seturi simetrice, 6-3, 6-3, pe Daniela Hantuchova din Slovacia, vineri, în turul III al competiţiei de la antipozi.

Campioana olimpică en titre, care a avut nevoie de o oră şi 20 de minute pentru a trece de Hantuchova, îşi continuă astfel marşul către un nou titlu. Cea mai mică dintre surorile Williams o va avea ca adversară în optimi pe câştigătoarea partidei dintre Ana Ivanovic (Serbia, cap de serie nr.14), şi Samantha Stosur (Australia/nr.17).

Într-un alt meci din turul III, chinezoaica Na Li, a treia favorită a competiţiei de la Melbourne, a cărei finalistă a fost în 2011 şi 2013, s-a impus greu, în trei seturi, 1-6, 7-6 (2), 6-3, în faţa cehoaicei Lucie Safarova. Jucătoarea asiatică o va avea ca adversară în optimi pe rusoaica Ekaterina Makarova, învingătoarea româncei Monica Niculescu (6-4, 6-3).

Căldura sufocantă din Australia a dat din nou bătăi de cap jucătorilor, temperaturile trecând din nou de 40 grade Celsius, pentru a patra zi consecutivă, situaţie care nu s-a mai înregistrat la Melbourne de 108 ani. Însă, spre deosebire de ziua precedentă, când termometrele au urcat până la 43,4 grade Celsius, organizatorii au decis să nu întrerupă niciuna dintre partidele programate vineri.

În aceste condiţii, unii dintre competitori au avut de suferit, chinezoaica Zheng Jie primind îngrijiri medicale pe teren, după ce a acuzat dificultăţi de respiraţie. (Agerpres)

Comentarii