Autobuze în garaj, tramvaie blocate pe linii, călători îngheţaţi în staţii

sâmbătă, 11 februarie 2017, 02:50
1 MIN
 Autobuze în garaj, tramvaie blocate pe linii, călători îngheţaţi în staţii

Gerul a dat peste cap ieri transportul public în comun. Multe dintre mijloacele Companiei de Transport Public (CTP) au fost ţinute în garaje din cauza temperaturilor scăzute, iar pe traseu au avut loc incidente.

În zona Colegiului Naţional, în jurul orei 08.00, circulaţia tramvaielor a fost blocată timp de 30 minute după ce reţeaua de fir contact a cedat. Totodată, în Târgu Cucu, un tramvai a deraiat, dar a fost rapid pus pe şine. Unii călători au reclamat că au aşteptat perioade lungi de timp în staţii şi în alte momente ale zilei. De exemplu, pe traseul 30, un ieşean ne-a transmis că a aşteptat de la ora 12.00 până la ora 12.32 un mijloc de transport în staţia Bacinschi.

De altfel, traseul 30 este unul dintre traseele cel mai prost gestionate de către CTP, deseori fiind sesizaţi timpi mari de aşteptare în staţii sau calitatea precară a autobuzelor folosite de obicei pe acest traseu (Van Hool). În schimb, în staţiile de transport din oraş nu au fost probleme deosebite din cauza zăpezilor care au fost înlăturate de către lucrătorii municipalităţii, inclusiv pe timpul nopţii. 

Comentarii