De Business

Punem punctul pe știi

Averile şefilor de la DSV: case, terenuri şi maşini

Potrivit propriei declaraţii de avere, în 2012, Gabriel Ciobanu, directorul institutitie a achiziţionat un apartament, dar a contractat şi un credit de 34.200 euro.

vineri, 09 august 2013, 01:50
3 MIN
 Averile şefilor de la DSV: case, terenuri şi maşini

 Unii dintre reprezentanţii de la o instituţie publică din Iaşi au mai adăugat câteva bunuri în palmares anul trecut, pe când altora le-a crescut salariul sau au mai şters din datoriile pe care le avea. Este vorba de Direcţia Sanitar Veterinară (DSV), al cărei şef şi-a cumpărat anul trecut nu doar un teren, ci şi un apartament.

 

 
 Ambele bunuri se află în comuna Miroslava, fiind vorba de un teren intravilan de 100 de metri pătraţi care a fost achiziţionat printr-un credit bancar, respectiv un aparament de 58 de metri pătraţi. Cel mai probabil terenul este aferent apartamentului, fiind parte din unul mai mare pe care s-a ridicat blocul. Achiziţia noilor proprietăţi s-ar putea explica prin faptul că în 2012, Ciobanu a contractat un credit în valoare de 34.200 de euro. De precizat mai este şi faptul că în declaraţia de avere a actualului şef de la DSV mai figurează şi un teren intravilan de 3556 de metri pătraţi în comuna Pojorâta, judeţul Suceava, dar şi o casă de locuit de 98 de metri pătraţi. Acestea sunt trecute însă pe numele soţiei sale, Loredana Ciobanu, care desfăşoară activităţi didactice la o şcoală din Iaşi. În ceea ce priveşte autoturismele, Gabriel Ciobanu deţine aceeaşi maşină ca anul trecut, respectiv o Skoda din 2008. Anul 2012 a fost unul de bun augur pentru Gabriel Ciobanu, întrucât la începutul lunii septembrie, acesta a trecut pe funcţia de director executiv al DSV, în locul lui Mircea Şuşnea. Înainte de această rocadă, Ciobanu mai avusese în mâini conducerea acestei instituţii publice. Declaraţia sa de avere a mai arătat faptul că anul trecut, Ciobanu a încasat un salariu total de 43.199 de lei, ceea ce înseamnă că, în medie, pe lună a ridicat de la contabilitatea DSV-ului circa 3600 de lei, în timp ce soţia sa, în calitate de cadru didactic a avut un salariu anual de aproape 20.000 de lei. În ceea ce-l priveşte pe fostul şef al DSV-ului, care în prezent lucrează tot în cadrul instituţiei, dar pe funcţia de şef de birou, Mircea Şuşnea a încasat un salariu anual de 48.105 lei. “Salariul meu pe anul trecut a fost mai mare decât al domnului Ciobanu pentru că eu am fost director până în septembrie, perioadă în care am încasat un anumit spor pentru funcţia pe care o aveam. Eu am dat examen pentru postul de director, iar domnul Ciobanu abia a dat acest examen recent”, a precizat Mircea Şuşnea referitor la banii pe care i-a ridicat de la DSV în 2012. Acesta are însă o colecţie frumuşică de terenuri. Este vorba de de două terenuri agricole, pe care le deţine împreună cu Nicolae şi Gheorghe Şuşnea. Bunurile se află în localitatea Băcani, judeţul Vaslui şi măsoară 2,5, respectiv 2,8 hectare. Mai apoi, Şuşnea deţine şi două terenuri intravilane de 175 şi 146 de metri pătraţi împreună cu Janeta Şuşnea, iar un al treilea teren, de 160 de metri pătraţi o are ca titular doar pe apropiata funcţionarului public, Janeta Şuşnea. Mai apoi, Mircea Şuşnea mai are în palmares şi două apartamente: unul din 1990, ce măsoară 71,38 de metri pătraţi, iar celălalt din 2010, de 70 de metri pătraţi. Când vine vorba de autoturisme, şeful de birou de la DSV nu a mai făcut investiţii anul trecut. El are aceleaşi două maşini ca în 2011, respectiv un Opel din 2001 şi un Renault Clio din 1999. Nu în ultimul rând, Şuşnea are două credite scadente, valoarea lor fiind de 28.500 de euro.

 

 

Comentarii