Bacalaureatul este în pericol. Sindicatul profesorilor a anunţat că vor intra în grevă

duminică, 11 iunie 2017, 13:59
2 MIN
 Bacalaureatul este în pericol. Sindicatul profesorilor a anunţat că vor intra în grevă

Membrii USLIP Iaşi au anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că vor intra în grevă generală. 

Prima acţiune de protest va avea loc marţi 13 iunie când activitatea va fi întreruptă timp de două ore, între 11 şi 13. Ulterior, dacă nu vor fi chemaţi la negocieri vor intra în grevă generală. În această perioadă se desfăşoară examenul de Bacalaureat. Mai jos redăm comunicatul remis presei de USLIP Iaşi. „Stimaţi colegi, vă anunţăm că USLIP Iaşi a demarat până în acest moment toate procedurile legale, care implică declanşarea grevei generale. Unităţile şcolare au fost notificate încă de vineri, 09.06.2017, de iminenţa declanşării conflictului de muncă. Au mai fost informate şi notificate următoarele instituţii: Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Prefectura Iaşi, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Guvernul României.

În ultima lună, reprezentanţii USLIP Iaşi au desfăşurat două acţiuni de protest prin care s-au transmis nemulţumirile angajaţilor din învăţământ: la Prefectura Iaşi şi în faţa Palatului Parlamentului. Ţinând cont de faptul că la acest moment există un număr de aproximativ 5.000 de semnături care se pronunţă pentru grevă generală, din numărul total de 8.424 de membri (60%) şi având în vedere că până în prezent, reprezentanţii guvernului nu au transmis nici o invitaţie la negocieri, Biroul Executiv al USLIP Iaşi a hotărât ca:

1.   Marţi, 13.06.2017, între orele 11:00-13:00 declanşarea GREVEI DE AVERTISMENT prin întreruperea totală a lucrului în toate unităţile afiliate USLIP Iaşi;

2.   Miercuri, 14.06.2017, intrare în grevă generală pe durată nedeterminată în funcţie de decizia care va fi luată la nivel naţional de către ansamblul sindicatelor afiliate la FSLI.

Toate informaţiile care vizează declanşarea grevei de avertisment, vor fi transmise liderilor de sindicat USLIP Iaşi din şcoli luni, 12.06.2017, până la ora 9:00 pe adresele de mail. În acest moment dificil pe care îl traversăm, facem apel la unitate şi solidaritate la tot personalul care lucrează în învăţământul preuniversitar românesc”, se arată în comunicatul remis presei.

    

Comentarii