De Business

Punem punctul pe știi

Banca scoate la licitaţie un imobil al lui Şorănescu

luni, 10 august 2015, 01:49
3 MIN
 Banca scoate la licitaţie un imobil al lui Şorănescu

Este vorba despre un teren aflat în zona Tătăraşi, cu o construcţie aferentă.

Lichidatorul firmei Marwa&Co, deţinută de Constantin Şorănescu, va scoate la vânzare o proprietate imobiliară deţinută de omul de afaceri în Tătăraşi, pe strada Petre Ispirescu, unde funcţionează şi sediul societăţii insolvente. Creditorii societăţii insolvente s-au întrunit pe 31 iulie pentru a aproba raportul de evaluare a bunului imobil şi regulamentul de valorificare a activului.

Potrivit procesului verbal de şedinţă, toţi creditorii care au transmis puncte de vedere referitoare la punctele de pe ordinea de zi au acordat voturi favorabile, astfel că în perioada următoare construcţia şi terenul din Tătăraşi vor fi scoase la vânzare. Evaluarea a fost realizată de expertul evaluator Dan Nistor Niţescu, iar preţul de pornire a licitaţiei va fi de 92.000 euro (n.r. – echivalentul a 405.000 lei în ziua evaluării). Proprietatea imobiliară este formată din teren, care are preţul de 71.000 euro şi o construcţie, cu preţ de evaluare de 21.000 euro. „Având în vedere cele de mai sus, administratorul judiciar constată că creditorii au luat la cunoştinţă raportul de evaluare asupra proprietăţii imobiliare a debitoarei SC Marwa&Co SRL. (…) În ceea ce priveşte regulamentul de vânzare, administratorul judiciar constată că prin votul BRD Groupe Societe Generale SA, având o creanţă reprezentând 96,11% din totalul masei credale şi votul EOn Energie România SA, având o creanţă reprezentând 0,03% din totalul masei s-a aprobat regulamentul de vânzare în varianta propusă, respectiv prin licitaţie publică cu strigare”, potrivit procesului verbal de şedinţă. În primă fază, vor fi organizate trei licitaţii la preţul de 100% din preţul de evaluare stabilit conform rapoartelor de evaluare. În cazul în care bunurile nu se valorifică, se vor organiza câte trei licitaţii la preţul de 90%, 80% şi 75% din preţul de evaluare. „Dacă bunurile nu vor fi valorificate, administratorul judiciar va convoca adunarea creditorilor în vederea stabilirii strategiei viitoare de valorificare a bunurilor. Licitaţiile se vor organiza la un interval de 10-14 zile”, se mai arată în raport.

Datorii de peste 2 milioane lei

Firma Marwa&Co a intrat în insolvenţă în luna aprilie şi, potrivit situaţiilor financiare depuse la Fisc, a avut, la finalul anului 2014, o cifră de afaceri de 1,3 milioane lei şi profit de 20.000 lei, cuantumul datoriilor fiind de peste două milioane lei. Vârful economic al firmei a fost atins în 2013 când a fost înregistrată cea mai mare cifră de afaceri, de peste 5,4 milioane lei, şi cel mai mare profit din ultimii 9 ani de activitate, respectiv circa 60.000 lei. Deşi în primii ani de funcţionare s-a bazat pe activităţi hoteliere şi de servire în restaurante, începând cu 2009, societatea s-a axat ca domeniu principal pe activităţi în ferme mixte, cultură vegetală combinată cu creşterea animalelor. Omul de afaceri Constantin Şorănescu nu este foarte cunoscut prin afacerile din agricultură, ci datorită Complexului Onyx şi a Hotelului Bellaria pe care le deţine în Bucium. Totodată, Şorănescu mai deţine o societate de construcţii, Artconstruct.

 

Comentarii