Bărbatul răsturnat joi într-o baltă la Păun era să moară nu din cauza loviturilor, ci prin înecare

El este în stare critică la spital, prezentând inclusiv amnezie

sâmbătă, 29 iulie 2017, 01:50
1 MIN

Bărbatul care a intrat alaltăieri, într-o curbă la Poieni, cu autoturismul cu numere de Cehia pe care îl conducea într-un şanţ plin cu apă din pădurea de pe marginea şoselei este internat în stare critică la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. 

Potrivit medicilor urgentişti care i-au acordat primul ajutor, bărbatul a ajuns la spital cu mai multe fracturi şi cu traumatisme de coloană. Pacientul, în vârstă de 41 de ani, din Păun, a căzut cu autoturismul într-un şanţ plin cu apă în cursul zilei de joi. „Bărbatul a fost găsit de descarcerare imobilizat în maşină, cu capul în apă, responsiv la durere. Îşi reia starea de conştienţă după administrarea de oxigen.

În UPU prezintă amnezie retrogradă, este conştient, iar examenul CT arată că nu prezintă leziuni cranio-cerebrale. Bărbatul prezenta un traumatism de coloană vertebrală dorsală, o fractură cominutivă cu fragment migrant în canalul medular, fără simptomatologie clinică, fracturi costale cominutive pe partea dreaptă, fractură stern, fractură omoplat bilateral. Victima prezenta pneumonie de aspiraţia bilaterală şi pneumotorax bilateral. Pacientul a fost internat în clinica de chirurgie toracică, în ATI“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

 


  

Comentarii