Becali, 3 ani de închisoare cu executare. Parlamentarul s-a predat la sediul politiei Ilfov

luni, 20 mai 2013, 16:55
4 MIN
 Becali, 3 ani de închisoare cu executare. Parlamentarul s-a predat la sediul politiei Ilfov

Update 21.30: Deputatul Gigi Becali, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, s-a predat, luni seară, poliţiştilor, care vor pune în executare mandatul de executare a pedepsei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie.

Poliţiştii urmează să întocmească formele de încarcerare, după ce au primit de la instanţa supremă minuta deciziei luate luni, potrivit aceloraşi surse.

Sursele citate nu au spus căror poliţişti s-a predat Becali, precizând însă că acesta nu s-a dus la Direcţia Cercetări Penale.

Gig Becali şi ceilalţi doi condamnaţi din acelaşi dosar, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, vor fi încarceraţi, cel mai probabil, la Penitenciarul Bucureşti Jilava, potrivit unor surse judiciare.

În închisoare, cei trei vor sta mai întâi, timp de 21 de zile, la Secţia de carantină, pentru a fi evaluaţi şi supuşi unor investigaţii medicale.

20:30 Din locuinta lui Gigi Becali a iesit varul acestuia, Giovani, care le-a  spus ziaristilor ca "Gigi nu mai e aici, a plecat, cautati-l la penitenciar".

"A venit, a pupat fetele, mandru, decent, demn, respecta decizia. Important e ce le-a transmis fetelor, sa mearga in fiecare duminica la Biserica, asta a transmis fetelor, nevestei, mamei lui si neamurilor", a spus Giovani Becali, intr-o scurta declaratie.

Gigi Becali a ajuns la vila sa din Pipera in jurul orei 19:30, de la Palatul Parlamentului, unde a sustinut prima sa declaratie dupa ce a fost condamnat la trei ani de inchisoare.

Update 19.10: Parlamentarul George Becali a declarat, luni, după anunţul privind condamnarea sa, răspunzând unei întrebări, că nu exclude varianta de a cere preşedintelui Traian Băsescu graţierea sa, menţionând că se simte trădat de statul român şi că va utiliza toate mijloacele legale împotriva sentinţei.

Întrebat dacă va face cerere de graţiere către şeful statului, Becali a răspuns că va folosi toate mijloacele legale: "Ce, îmi cad galoanele?".

Becali a spus că va face cerere către preşedinte, iar acesta va decide ce va face cu solicitarea sa.

Parlamentarul a spus că se simte trădat de stat, adică de procurori.

Parlamentarul George Becali a declarat, luni, că va merge acasă, la familie, menţionând că roagă organele în drept "să aibă un minimum de decenţă şi eleganţă" şi să îl aştepte să se prezinte singur, să nu îi trimită mascaţi la poartă, el adăugând că va ataca decizia la CEDO.

––

Ora 18.00: Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

În cazul finanţatorului echipei Steaua Bucureşti – condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanţa a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După recontopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanţa a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare.

În cazul fiicei fostului ministru al Apărării, Ioan Babiuc, instanţa a dispus menţinerea achitării decise de cei trei judecători ai instanţei de fond. (Mediafax)

Comentarii