De Business

Punem punctul pe știi

Blue Air, cumpărată de doi foşti piloţi ai companiei

luni, 20 mai 2013, 01:50
2 MIN
 Blue Air, cumpărată de doi foşti piloţi ai companiei

Noul proprietar Blue Air vrea consolidarea poziţiei în piaţă a operatorului aerian, vizând afaceri mai mari în 2014-2015 şi extinderea flotei, potrivit reprezentanţilor companiei, care au prezentat ieri informaţii generale despre planurile de viitor, nu şi detalii privind tranzacţia de preluare. "Flota Blue Air va fi în continuare modernizată şi va creşte numărul de aeronave în viitorul apropiat. Este un business plan asumat în cadrul procedurii de licitaţie", a declarat directorul general al companiei, Gheorghe Răcaru.
Compania a mai anunţat că viitorii acţionari vizează, printre altele, consolidarea brand-ului, păstrarea afacerilor în 2013 la nivelul de anul trecut şi un avans de 3-5% a rulajului în următorii doi ani, creşterea gradului de încredere în operaţiunile efectuate de companie şi investiţii în specializarea celor peste 400 de angajaţi.
Firma Airline Management Solutions, înfiinţată în urmă cu o lună de patru acţionari români, a preluat fondul de comerţ al Blue Air, printr-o tranzacţie în sumă de 30 milioane de euro, care include asumarea unor obligaţii de 28 milioane de euro. Răcaru a afirmat că viitorii acţionari i-au solicitat să rămână în funcţia de director general al operatorului aerian. Întrebat câte avioane intenţionează compania să achiziţioneze, el a afirmat că deocamdată nu deţine detalii privind acest subiect.
 

Circa 1,5 milioane de pasageri în 2012

 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Airline Management Solutions a fost înfiinţată pe 17 aprilie şi are ca acţionari patru persoane fizice din Bucureşti, respectiv Teodor Cristian Rada (33%), Marius Mihail Puiu (33%), Tudor-Zamfir Constantinescu (17%) şi Luciana Păunescu (17%).
Potrivit Linkedin, Luciana Păunescu deţine Blue Air Travel şi a fost director executiv la Maxitours Belgia, care are în ofertă diverse destinaţii din România. Administratorul Airline Management Solutions, Tudor-Zamfir Constantinescu, este fost pilot la Blue Air şi locuieşte la Bruxelles, potrivit profilului său pe Facebook. De asemenea, Teodor Cristian Rada a fost pilot la Blue Air, potrivit profilului său pe google^. "O parte din ei sunt oameni care fac parte din echipa Blue-Air. Sunt piloţi, dar nu simpli piloţi, sunt piloţi care au în spate şi business", a afirmat Răcaru, fără să ofere detalii despre ce afaceri este vorba.
Compania Blue Air, cu afaceri de aproximativ 150 milioane euro anul trecut, operează zboruri cu opt aeronave. Anul trecut compania a transportat circa 1,5 milioane de pasageri, având un grad de ocupare de 92%.

Comentarii