De Business

Punem punctul pe știi

Blue Air leagă Iaşul direct de Paris

Din toamnă operatorul aerian anunţă că va inaugura o cursă directă către Paris u preţurile pornesc de la 32,90 euro.

sâmbătă, 18 iulie 2015, 01:50
3 MIN

Începând din această toamnă, de la Iaşi se va putea călători direct la Paris. După lansarea cursei interne Bucureşti-Iaşi, conducerea Blue Air a anunţat introducerea a trei noi rute externe cu plecare din Iaşi, respectiv Roma, Paris şi Londra.

„Aeroportul Internaţional Iaşi reprezintă a cincea bază operaţională a Blue Air, iar lansarea acestor trei noi rute demonstrează încrederea pe care o avem în potenţialul de dezvoltare a acestei regiuni. Londra şi Paris se vor bucura de două frecvenţe pe săptămână, iar Roma se va opera cu trei frecvenţe, din 25 octombrie 2015”, a transmis Gheorghe Racaru, directorul general Blue Air. Oficialii companiei au menţionat că îşi stabilesc baza aeriană la Iaşi, iar detalii cu privire la orarul zborurilor şi punerea în vânzare a biletelor pentru rutele externe urmează a fi comunicate public în cel mai scurt timp. „Biletele de avion sunt acum disponibile la cele mai mici tarife, începând de la 32,90 euro/segment (taxe incluse, locuri limitate), online pe www.blueairweb.com, prin Call Center sau la cele peste 3 000 de agenţii partenere”, a subliniat conducerea companiei. În urmă cu o săptămână, reprezentanţii operatorului au anunţat că din toamnă vor fi introduse două zboruri zilnice, dimineaţa şi seară, spre Bucureşti, ce vor fi efectuate cu aeronave Boeing 737, cu o capacitate cuprinsă între 126 şi 189 de locuri.

 
Ce curse se mai anunţă
 
Pe de altă parte, conducerea Aeroportului Iaşi a dezvăluit că în prezent se poartă negocieri cu mai multe companii pentru introducerea de noi rute chiar din toamna acestui an. „Suntem în discuţii avansate pentru deschiderea de rute spre Germania şi spre Istanbul – oraş pe care viitorul îl va găsi ca fiind unul dintre cele mai importante centre comerciale din lume. Pot spune de pe acum că există o posibilitate însemnată ca atât Istanbulul, precum şi un oraş important din Germania, ca destinaţii externe directe, să fie introduse tot din toamnă, de la Aeroportul Iaşi”, a afirmat Bodea. În luna aprilie a acestui an, „Ziarul de Iaşi” anunţa, citând surse credibile din mediul de business, că sunt şanse mari ca din acest an Iaşul să aibă o cursă directă, de linie, cu Istanbul. Potrivit datelor intrate la acea dată în posesia cotidianului nostru, Turkish Airlines se afla în negocieri avansate cu Aeroportul Iaşi în vederea operării unei curse regulate către fosta capitală imperială. „Vă rugăm să ţineţi cont că încă nu a fost luată o decizie de către Comitetul Director în această privinţă. Mai mult decât atât, în cazul în care o astfel de decizie este luată de către Comitetul Director, avem obligaţia să o anunţăm pe piaţa de capital, în scopul de a ne informa toţi acţionarii. Atât timp cât nu avem o astfel de decizie pe moment, nu putem răspunde la întrebările dumneavoastră”, declara la acea dată ziarului nostru Ali Genç, Senior Vice President-Media Relations al liniilor aeriene din Turcia.
 
Ce companii operează în Iaşi
 
Primele informaţii publice privind o posibilă cursă de acest gen au apărut cu mai bine de doi ani în urmă, în luna februarie 2013. Atunci, cu prilejul anunţării noilor rute Tarom, ce legau Iaşul de oraşe precum Londra, Torino şi Bologna, conducerea Aeroportului Iaşi spunea presei că se poartă discuţii cu Turkish Airlines. În prezent, la Iaşi operează companiile TAROM, Austrian Airlines şi Wizz Air cu zboruri spre destinaţii din Italia, Austria, Anglia şi Israel. În perioada estivală, de pe aeroportul ieşean decolează şi curse charter spre Grecia sau Turcia.
 
 

 

 

Comentarii