Bodea îi dă 10 bile negre lui Chirica la 1 an după ce acesta a devenit primar

miercuri, 04 mai 2016, 09:20
2 MIN
 Bodea îi dă 10 bile negre lui Chirica la 1 an după ce acesta a devenit primar

Campania electorală începe cu bilanţuri. Candidatul PNL la Primărie, Marius Bodea, i-a făcut bilanţul primarului interimar Mihai Chirica, la un an după ce acesta a preluat conducerea municipalităţii, în urma reţinerii primarului Gheorghe Nichita. 

„În 12 luni, Mihai Chirica a reuşit «performanţe» care l-ar face invidios şi pe Nichita. Dacă în doar 12 luni a «reuşit» atâtea, în patru ani ne putem aştepta la o creştere exponenţială. Deşi încearcă să cosmetizeze realitatea prin tot felul de acţiuni care nu au niciun fond, cum este aşa-zisa dezbatere pe aşa-zisa strategie de dezvoltare integrată a municipiului, eu cred că nu are cum să îi meargă. Eşecurile şi minusurile cântăresc mult mai greu în acest mandat decât reuşitele pe care, vă spun sincer, îmi este greu să le enumăr. Sunt suficiente motive pentru o schimbare cu totul, cum zice românul”, a declarat Bodea.

Acesta a enumerat zece „bile negre” din activitatea Primăriei, pe care i le-a atribuit lui Chirica. Pe lista întocmită de Bodea se află ratarea de către Iaşi a obţinerii titlului de Capitală Culturală Europeană, falimentul RATP, deficienţele sistemului de management al traficului, tăierea şi replantarea teilor de pe pietonalul Ştefan cel Mare, împrumutarea de către municipalitate a 30 de milioane lei pentru continuarea lucrărilor la proiectele pentru care finanţarea europeană nu mai este accesibilă din cauza întârzierilor, angajarea unor rude la Poliţia Locală, faptul că Planul Urbanistic General nu a fost încă adoptat, dublarea sumei alocate anul trecut pentru cumpărarea de autobuze second-hand, contactarea de către primar a unor companii aeriene pentru a le convinge să efectueze zboruri spre destinaţii deja operate şi păstrarea în Primărie a colaboratorilor primarului Nichita.

„Nu am ce comenta la ce spune Bodea. E problema dumnealui. În general, românii sunt dezgustaţi de scandaluri. Eu cred însă că faptele sunt vizibile în oraş, fapte pe care Bodea pare că nu le vede. Interesant că nu aminteşte de Pasarela «Octav Băncilă», Palatul Culturii, strada Lăpuşneanu, pasarela Nicolina şi altele”, a replicat primarul interimar.  

Comentarii