Bombă în stare de funcţionare, descoperită într-un cimitir în timpul amenajării unui mormânt

marți, 29 iulie 2014, 19:37
2 MIN
 Bombă în stare de funcţionare, descoperită într-un cimitir în timpul amenajării unui mormânt

O bombă în stare de funcţionare a fost descoperită într-un cimitir din judeţul Vaslui de către un localnic care amenaja un mormânt, bărbatul alertând autorităţile care au intervenit cu un echipaj de pirotehnişti pentru ridicarea elementului de muniţie în condiţii de siguranţă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, elementul de muniţie, provenind din timpul conflictelor militare din prima jumătate a secolului trecut, a fost găsit în cimitirul din localitatea Măcreşti, comuna Zăpodeni, în timpul efectuării unor lucrări de amenajare a unui mormânt.

Speriat, bărbatul care a dat peste bomba de aruncător, de calibru 82 de milimetri, a alertat imediat autorităţile, prin intermediul numărului de urgenţă 112.

"O echipă pirotehnică deplasată în cimitirul din Măcreşti a asanat zona, fiind identificată doar acea bombă de aruncător. Deşi provine din timpul conflictului militar de acum 70 de ani, elementul de muniţie este în stare de funcţionare astfel încât, dacă ar fi fost manevrat corespunzător, ar fi putut produce o adevărată tragedie", a declarat, marţi, corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Bomba ridicată şi transportată de pirotehnişti în condiţii de siguranţă la depozitul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, urmând a fi distrusă într-un poligon special amenajat pentru astfel de misiuni. (Mediafax)

 

Comentarii