Bulgaria va fi promovată ca destinaţie turistică în India

luni, 29 iulie 2013, 19:29
1 MIN
 Bulgaria va fi promovată ca destinaţie turistică în India

Bulgaria va fi promovată ca destinaţie turistică în India, prin intermediul unui film care va fi realizat de o televiziune indiană, a anunţat Ministerul bulgar al Economiei, Energiei şi Turismului.

Filmul va fi realizat de o echipă a canalului de televiziune Travel XP HD, care se va afla în Bulgaria în perioada 27 iulie-8 august, şi va fi transmis şi de alte televiziuni indiene.

Filmările vor avea loc în Sofia, în Plovdiv, al doilea oraş ca mărime din Bulgaria, în staţiunile de la Marea Neagră Albena şi Sunny Beach, Capul Emine, Nesebar, precum şi pe râul Kamcia.

Între obiectivele din Sofia vor fi prezentate catedrala Alexandr Nevski şi Teatrul Naţional Ivan Vazov. La Plovdiv vor fi filmate centrul vechi, amfiteatrul roman, forumul roman.

Turiştii indieni sunt renumiţi pentru cheltuielile mari făcute în timpul vizitelor în străinătate.

Şi ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri şi Turism de la Bucureşti, Maria Grapini, a declarat în luna aprilie, după o vizită în India, că vrea să atragă în România mai mulţi turişti din India şi din alte state asiatice.

Grapini a spus că trebuie atraşi turişti din India, China, Japonia, precum şi din Rusia, unde sunt oameni cu bani interesaţi să vadă lucruri specifice. Ea a arătat că ţinta ministerului este promovarea turismului balnear, cultural, dar şi a produselor specifice locale.

Mediafax

Comentarii