Bun şi un punct (GALERIE FOTO)

duminică, 10 martie 2013, 16:35
4 MIN
 Bun şi un punct (GALERIE FOTO)

CSMS Iaşi – CFR Cluj 1-1 (0-0), în etapa a XXII-a a Ligii I de fotbal. I condiţiile în care portarul Irimia a salvat de trei ori echipa ieşeană de la gol primit, rezultatul de egalitate îi poate mulţumi pe ieşeni

 

 
CSMS: Irimia – Mihălăchioaie, Tincu, Avrămia, Vladu – Milea (’73 – Cl. Ionescu), Straton – Keita (’53 – Ciucur), Cl. Tudor (’85 – Mitrea), Ţigănaşu – Pătulea. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
CFR: Felgueiras – Ivo Pinto, Maftei, Rada, Camora – Obiora, Muniru (’74 – Deac) – Hora, Weldon (’81 – S. Buş), D. Valente – Kapetanos. Antrenor: Paulo Sergio.
Cartonaşe galbene: Keita (’44), Pătulea (’81), Cl. Ionescu (’85), Mitrea (‘90^2) – Hora (‘6), Kapetanos (’72), Camora (’76).
Arbitri: M. Avram (Bucureşti); M. Grigoriu (Bucureşti), Al. Vodă (Alba Iulia).
 
1-0, min. 56: Milea a reluat cu capul, de la 6 metri, centrarea trimisă de Ţigănaşu, dintr-un corner de pe dreapta;
1-1, min. 69: Ivo Pinto a executat un corner de pe stânga, Rada a reluat în plasă, de la 6 metri.
 
CSMS Iaşi a obţinut sâmbătă primul punct din acest an, în urma remizei de sâmbătă, cu CFR Cluj. În ciuda aspectului general echilibrat al partidei (Iaşul a jucat de la egal la egal cu o formaţie campioană care, deşi decimată de suspendări şi accidentări, şi-a permis să-i ţină pe bancă pe Deac ori Maah), rezultatul ar trebui să le satisfacă pe gazde. Asta pentru că doar portarul Irimia a menţinut un scor alb la pauză, graţie a trei intervenţii de excepţie avute în primul act, când a parat şutul lui Kapetanos, care a scăpat singur, în minutul 30, torpila lui Muniru din minutul 39 şi, apoi, reluarea lui Weldon de la 9 metri. Iaşul, care a avut în prima repriză doar un şut ceva mai periculos, prin Tudor (min. 7), a deschis scorul în minutul 56, în urma unui corner, însă avantajul gazdelor a fost anulat după mai puţin de un sfert de oră, tot în urma unei lovituri de la colţul terenului.  În prelungiri, Pătulea, care s-a (z)bătut în permanenţă, a fost la un pas de a deveni eroul jocului, şutul atacantului ieşean fiind parat de Felgueiras.
CSMS sparge astfel gheaţa în 2013, însă are nevoie de mai mult pentru a simţi aerul de deasupra liniei retrogradante.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Liviu Ciobotariu: “A fost un punct munci, jucătorii au avut atitudine, s-au dăruit, au crezut în ei. Chiar dacă CFR  a avut probleme mari de lot, un punct cu campioana este important, pentru că la oaspeţi au evoluat jucători valoroşi, ce au jucat în competiţiile internaţionale. Trebuie să recunosc că în prima repriză am avut şansă şi un portar, Irimia, în formă mare. Păcat că după ce am deschis scorul, am luat gol din fază fixă. Mulţumesc spectatorilor pentru sprijin şi îl felicit pe Mihălăchioaie, un copil tânăr, care a debutat în Liga I cu o evoluţie bună”
Paulo Sergio: “Meritam să câştigăm, ţinând cont de cele trei ocazii mari de gol din prima repriză. Am făcut o partidă bună, în condiţiile în care am apelat la trei jucători care nu au evoluat în primele 22 de etape, iar Kapetanos s-a sacrificat pentru echipă. Ne-am îmbunătăţit jocul faţă de meciurile trecute, chiar dacă am avut 9-10 absenţe. Am avut încredere, deşi am jucat pe un teren dificil. Iaşul a fost o echipă bine organizată, care a etalat spirit de echipă, în condiţiile în care nu are individualităţi, ci colectiv. Din păcate, tot ce am lucrat noi în pregătirea din Spania am aruncat la gunoi, pentru că jucăm cu alţi jucători. Ne gândim în continuare la fiecare joc”.
 
Avram a ţinut cu Iaşul
 
^ După ce în tur a dezavantajat flagrant Iaşul în jocul cu Pandurii Târgu Jiu, trecând cu vederea o preluare cu mâna a lui Nistor înainte de unicul gol al partidei, reuşit de gorjean în prelungiri, Marius Avram a avut două decizii importante pro-Iaşi sâmbătă. În prima repriză, Keita, care stătea în zid, a lovit balonul cu mâna în careu, la o lovitură liberă de pe stânga executată de oaspeţi, iar în minutul 79 Straton l-a lovit pe Kapetanos cu cotul, într-un moment în care mingea se depărtase de cei doi. Arbitrul a trecut cu vederea ambele momente, neacordând penalty oaspeţilor şi cartonaş roşu lui Straton. La final, atât preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan cât şi Kapetanos au incriminat fazele amintite. ^ Ciprian Milea a ieşit de pe teren accidentat, el fiind transportat cu ambulanţa la spital. Imediat după joc, fotbalistul a revenit la stadion, susţinând că medicii i-au transmis că lovitura la cap pe care a primit-o nu i-a generat probleme serioase. ^ Toţi cei patru jucători ieşeni care au primit cartonaşe galbene sâmbătă vor fi suspendaţi etapa viitoare, în jocul cu Pandurii Târgu Jiu. ^ Debutant în Liga I, Mihălăchioaie era fericit la final. Fundaşul dreapta avea tricoul lui Kapetanos. “E pentru tata, a cărui idol este Kapetanos. Tatăl meu, pe care-l iubesc mult, împlineşte 54 de ani şi va fi cadoul perfect pentru el” a spus jucătorul ieşean.
 

 

Comentarii