De Business

Punem punctul pe știi

Bursa locurilor de muncă va avea loc la începutul lui aprilie

sâmbătă, 18 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Bursa locurilor de muncă va avea loc la începutul lui aprilie

Bursa Generală a Locurilor de Muncă va fi organizată în acest an de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) pe data de 7 aprilie. Evenimentul va avea loc între orele 9:30-13:30 la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, în sala Foaier, şi la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” din municipiul Paşcani. 

Obiectivul principal al acestei măsuri active de combatere a şomajului îl constituie creşterea gradului de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prin punerea faţă în faţă a cererii cu oferta precum şi intermedierea unui dialog direct între agenţii economici interesaţi şi solicitanţii de loc de muncă, a indicat conducerea instituţiei.

Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de muncă de a cunoaşte mai bine piaţa muncii şi ofertele venite din partea mediului economic ieşean pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă corespunzător pregătirii profesionale sau reorientarea profesională spre ocupaţii cu posibilităţi de angajare pe termen lung. Angajatorii interesaţi în selecţionarea forţei de muncă sunt invitaţi să participe la Bursa Generală a Locurilor de Muncă pentru a cunoaşte direct oferta de forţă de muncă, de a recruta şi selecta personal în vederea ocupării locurilor de muncă vacante”, a declarat Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM, din cele 2.190 de persoane prezente la evenimentul organizat anul trecut, 1.493 au fost selecţionate pentru a susţine un interviu pentru unul sau mai mulţi agenţi economici, din cei 137 care au fost prezenţi cu standuri de prezentare. De asemenea, 75 de persoane au primit atunci, pe loc, certitudinea încheierii unui contract de muncă aferent pregătirii perofesionale, 12 din aceştia având absolvite studii superioare.  

 

 

Comentarii