Cad capete la UMF: directoarea generală şi-a dat ieri demisia

marți, 01 august 2017, 01:50
2 MIN
 Cad capete la UMF: directoarea generală şi-a dat ieri demisia

Au fost luate primele măsuri la Universitatea de Medicină şi Far­macie „Grigore T. Popa“ din Iaşi după condamnările cu suspendare din dosarul cu privire la platforma de e-learning realizată din fonduri europene. Daniela Druguş, director general administrativ al UMF Iaşi, şi-a înaintat ieri dimineaţă demisia din poziţia ocupată, care a fost semnată de către rectorul UMF, prof.dr. Viorel Scripcariu. 

Totodată, Adrian Ciureanu, inculpat la rândul său în acelaşi dosar, a cerut suspendarea pentru şase luni din poziţia de director al Centrului de Comunicaţii al UMF, poziţie ce va rămâne practic blocată până când Ciureanu îşi va rezolva problemele din justiţie.

„În cursul acestei dimineţi am primit cererea de demisie a doamnei di­rector general administrativ Da­niela Druguş din funcţia de director general administrativ, pe care am acceptat-o, am prezentat-o şi în Senat, urmând perioada de prea­viz. La fel, am primit cererea de suspendare din activitate din po­ziţia de director al Centrului de Comunicaţii a domnului Adrian Ciureanu, cerere de suspendare pentru şase luni de zile. Cererea a fost analizată în Senatul Univer­sităţii, unde a fost aprobată“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, într-o conferinţă de presă care a avut loc ieri la UMF. Acesta a lăsat să se înţeleagă, din declaraţiile sale, că, dacă cei doi nu ar fi luat aceste de­cizii, „de onoare, aş spune la doam­na Druguş„, acesta intenţiona să ia oricum o serie de măsuri. „Eu nu pot să iau la ora actuală o decizie atâta timp cât sentinţa nu este definitivă. Faptul că doamna Dru­guş şi-a dat demisia şi că domnul Ciureanu şi-a solicitat suspen­darea le consider acte care m-au pus într-o situaţie favorabilă în ce­ea ce priveşte decizia asupra actului din justiţie, care nu este, repet, definitiv“, a completat rectorul.

Tot în cadrul zilei de ieri a fost şi prima reacţie publică a Danielei Druguş, care a contestat vehement decizia Tribunalului Suceava, nominalizând-o pe judecătoarea Mihae­la Bivol, şi numind hotărârea „profund nedreaptă şi cel puţin bizară“. „Este o decizie care şterge cu bu­retele multiplele dovezi ale nevinovăţiei mele, pe care le-am adus de-a lungul celor doi ani şi ju­mă­tate cât a durat procesul. Accep­tarea ad litteram a rechizitoriului scris de un procuror cu grave şi documentate probleme de integritate şi ignorarea dovezilor evidente pe care le-am adus în apărarea mea nu face parte din normalitatea unui stat de drept. Voi ataca decizia în apel“, a transmis Daniela Druguş.  

Comentarii