Cafteala din Palat

marți, 01 decembrie 2015, 02:50
3 MIN
 Cafteala din Palat

Politicienii penali versus guvernul tehnocrat.

În ultima săptămână, mai multe scenete de proastă calitate, difuzate de televiziunile partizane, au încercat să discrediteze guvernul tehnocrat in corpore. Printre interpreţii poantelor lipsite de miez, am regăsit personaje respingătoare din zona politicii, dar si trepăduşi gata oricând să se vândă taberei penalilor. Nu ştiu dacă şi cât de eficienţi vor fi miniştrii tehnocraţi, dar este mai mult decât evident faptul că aceştia nu aveau cum să distrugă România în şapte zile – aşa cum sugerează insidios televiziunile lui Voiculescu şi Ghiţă.

Ceva din această regie aduce aminte de începutul anilor 1990, când gaşca din jurul lui Ion Iliescu (cu Iliescu în frunte!) turuia de mama focului împotriva proprietăţii, reformelor, justiţiei independente, dizidenţilor şi boierilor care abia aşteptau să ne pună botniţă, ca să mănânce doar ei strugurii patriei. În tot acest timp, în care muncitorii păzeau televizoarele, în trei schimburi, pentru a nu pierde mişcările duşmanilor ţării conduşi de Corneliu Coposu, tovarăşii falimentau băncile, furau întreprinderile hală cu hală şi-i hăcuiau pe cei care li se opuneau. Unii români au înţeles că au fost manipulaţi în modul cel mai ordinar abia după vreo douăzeci de ani de la turnarea acestui film în studiourile securităţii. Alţii nici măcar acum nu şi-au dat seama de asta şi mai ales lor li se adresează respectivele puneri în scenă. 

E clar. Politicienii puşcăriabili se mai confruntă azi cu un duşman de moarte, în afară de DNA. E vorba de guvernul tehnocrat, care a apărut într-un moment în care corupţia clasei politice româneşti şi-a devoalat încă o dată dimensiunea criminală. Politicienii penali realizează că dacă executivul va face o figură frumoasă în următorul an, până şi cel mai bucolic alegător s-ar putea întreba ce rost mai au partidele de azi; în afară de a provoca victime, de a-i proteja pe hoţi şi de a trimite uriaşe loturi de infractori în Parlament. Dar – să fim bine înţeleşi! – nu rolul partidelor (într-o democraţíe) trebuie reevaluat, ci doar soarta borfaşilor care infectează rândurile acestor formaţiuni politice. De sus în jos. Dar şi de jos în sus.

Ne aşteaptă vremuri belicoase. Fără excepţie, simţindu-se în mare pericol, aleşii cei corupţi vor sări la gâtul tehnocraţilor, încercând să ucidă din faşă orice iniţiativă care le-ar ştirbi din privilegii. Vor urma blocaje şi şicane, sabotaje şi lovituri sub centură, coaliţii ale ticăloşilor şi cabale ale interlopilor. Până unde va merge "curajul” mardeiaşilor din Parlament? Şi cât de pregătiţi vor fi tehnocraţii pentru a rezista asalturilor politicului, dar şi tentaţiilor de tot felul? Avem un lung an de zile ca să aflăm finalul acestui palpitant serial de aventuri.

Un mic detaliu este totuşi uşor de prevăzut. Dacă miniştrii tehnocraţi nu se vor abate de la programul cel drept, comportându-se în orice condiţii ca nişte veritabili profesionişti, cafteala din Palat ar putea fi întreruptă de huiduielile din faţa Palatului. Miroase cumva a revoluţie?

Comentarii