Calcule electorale cu catindata Juliana Pupăza din Tei

miercuri, 09 noiembrie 2016, 02:50
4 MIN
 Calcule electorale cu catindata Juliana Pupăza din Tei

Ca să vezi paradox: unul din cei mai huliţi catindaţi pe plan local ar putea ajunge unul din cei mai bine situaţi după alegeri. 

Printre sforarii leberali mai bine informaţi se vorbeşte că madama Iuliana Pupăza din Tei, viitoare sinatoare de Iaşi, ar fi cică în cărţi pentru un post de sforar şef la viitorul ministeriu al Giustiţiunii, stimaţi telespectatori, din postura de menistru sicritar de stat. Acuma, dacă nu ştiaţi, madama asta stabilită în Bucale a mai fost sforar şef pe acolo, pe vremea când papiţoi şef acolo era pupilul lui Felu, fostul menistru Schinariu, tot de la Iaşi, despre care existau zvonuri privind relaţii calde şi chiar mai mult de atât între cei doi foşti colegi, şi de catedră la o privată de lux, şi de serviciu la ministeriu, apoi. În fine, nu ne interesează tura asta decât strict viaţa politică, nu altele, aşa că: la loc comanda!

Gurile rele mai zic că în viitorul guvern, va fi să fie făcut tot cu Cioloş şi cu sprijin leberal de la Jo Hanis, atunci meniştri vor fi tot tehnocraţi, dar li se vor băga în coaste la fiecare adjuncţi politici, precum Pupăza din Tei la Giustiţiune, ca tot partidul să facă mendrele pe acolo. Una peste alta, oare să fie de bine sau de rău pentru Iaşi? Hm, noi am merge pe ultima variantă, dar mai stăm pe fază.

Cocalarul evropenesc de Iaşi, în acţiune la Haznaua 3

Ne-a spus amicul Archibald Tănase că l-a văzut acuma două-trei seri la Haznaua 3 pe evroparlamentarul ieşean Divan dezlănţuit la maximum, excitat electoral şi roş ca un rac, la emisiunea nesuferitei ăleia de Dana Grecoteiu, încât amicul nostru a spart fundul căciulii, nu alta, tot trântind-o de bătătură la fiecare enormitate debitată de afafic pe post.

Nu mai dăm exemple, că-s aşa de gogonate încât ne e şi jenă. Să spunem doar că omul punea de zor la zid pe premier şi alţi meniştri, başca unii candidaţi mai răsăriţi de la Iaşi din partidele adverse, pe motiv că n-au mâncat salam cu soia ca noi, aici în ţară, ci au mâncat cofeturi din Evropa în timp ce noi ne căzneam. Adicătelea, un cocalar evropenesc ca Divan, care huzuireşte pe bani europeni publici, vreo 9.000 de iepuroi pe lună, să ne explice nouă cât de nedrept este pentru ţară şi bobor ca premierul, sau alţi meniştri angajaţi pe la Brusăl, ori precum catindaţi precum madama Cozet de la Iaşi ori Clotild de la Bucale, să vrea puterea în ţară.

Măi băiete, n-avem nemica nici cu tine, nici cu madamele sau madamii ăia, dar nu putem fi atât de bolânzi încât să nu observăm că, în timp ce tu papi acei bănuţi dintr-un buget public, madamele şi madamii ăia papă bănuţ evropenesc din propriile afaceri cinstite, sau din posturi obţinute pe barba lor. Şi, ca să vezi, tot tu, ăla cu gura mare…

Apropo, acuma pe bune: ai vreo calificare la viaţa ta din care să fi câştigat măcar o leafă pe barba ta, o lună de zile? Că socotelile noastre arată că, încă din facultate, Jiji te-a băgat derect în politichie, acolo de unde vedem că nu te mai dai dus. Banu’ cinstit se munceşte, nu se primeşte de la buget pe algoritm. Asta, aşa, ca să ştii şi tu, poate te întreabă cineva pe la Brusăl…

O socoteală perversă cu lefuri de bugetari

Apropo de lefuri: una scurtă, dar vioaie şi despre ultimele măriri de salarii votate de majoritatea partidoiului în parlament. Nu ştim dacă v-aţi uitat atenţi, dar toate măririle au o hibă în baza căreia se pot uşor contesta la Ograda Constituţională. Ce înseamnă asta? Că Drac Nea vrea doar să dea în campanie pe la nas bugetarilor aceste măriri, să pună guvernul şi pe leberali în aceeaşi campanie în postura de a se opune, iar ei de a le susţine, apoi, dacă o fi să vină la putere, să nu cumva să fie nevoiţi să le aplice, că doar ştiu şi ei că nu au de unde. Mda, pervers calcul!

Comentarii