De Sănătate

Punem punctul pe știi

Campanie de donare de sânge organizată de Ordinul Asistenţilor Medicali

sâmbătă, 06 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Campanie de donare de sânge organizată de Ordinul Asistenţilor Medicali

Săptămâna viitoare, timp de două zile, joi, 11 mai şi vineri, 12 mai, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), fi­liala Iaşi organizează o campanie de donare de sânge.

La campania care poartă numele „Donează sânge, şi familia ta ar putea avea nevoie!“ sunt aşteptaţi să participe toţi cei care îndeplinesc condiţiile necesare pentru a putea dona. Campania va fi desfăşurată la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi, în intervalul 9.00-12.00. „Considerăm acţiunea una umanitară, de solidaritate cu pacienţii şi familiile acestora. În acelaşi timp, suntem, conştienţi că este nevoie să fim mai prezenţi, ca organizaţie, dar şi în calitate de profesionişti, în spaţiul public, pentru a marca o schimbare în perceţia privind profesiile noastre“, au precizat reprezentanţii OAMGMAMR. 

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani, cu greutatea corporală peste 50 kilograme, greutatea fiind co­relată şi cu înălţimea. Este important ca persoana care doreşte să doneze să fie într-o stare perfectă de sănătate, fără să aibă în antecedente afecţiuni cronice, cum ar fi cele cardiace, respiratorii, digestive. 

Comentarii