Capul i s-a umplut de vin, iar soarele l-a orbit. Scuza jalnică a fostul preşedinte de la Poli, beat la volan (IMAGINI)

luni, 16 iunie 2014, 02:01
2 MIN

Între Podu Roş şi Restaurantul Cotnari, Emil Lupulescu a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, a lovit două maşini parcate şi s-a oprit într-un bloc. Fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi a scăpat cu o lovitură uşoară în bărbie. „Am băut un pahar de vin, recunosc. M-am urcat la volan în Podu Roş. Nu am mai văzut nimic din cauza soarelui“, a spus Emil Lupulescu.

Fostul preşedinte al Politehnicii Iaşi, Emil Lupulescu, a produs ieri la amiază un accident spectaculos, din cauza aburilor alcoolului. Eveni­men­tul rutier a avut loc la jumătatea distanţei dintre Podu Roş şi intersecţia de la restaurantul Cotnari, în jurul orei 16,15.

Fostul fotbalist şi ex-preşedinte al clubului se afla la volanului unui Chevrolet Captiva, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens, a izbit puternic două autotu­risme care erau parcate la marginea carosabilului, după care s-a izbit de colţul unui bloc. Impactul puternic a făcut ca una dintre maşinile lovite de către fotbalist, o Skoda Fabia, să ajungă pe trotuar. Şoferul a ieşit teafăr din autoturism, dar miraculos a fost şi faptul că în acel moment nu se aflau pietoni pe carosabil.

În urma impactului cu obstacolele care i-au stat în cale, Lupulescu s-a lovit uşor la bărbie, dar a refuzat transportul la spital cu un echipaj al Ambulanţei. Acesta a spus că nu a băut decât un pahar de vin, şi abia se urcase la volan. „Am băut un pahar de vin, recunosc. M-am urcat la volan în Podu Roş. Nu am mai văzut nimic din cauza soarelui“, a spus Emil Lupulescu, cu tricoul plin de sânge.

Proprietarul autoturismului Skoda aproape că a sărit la gâtul fostului fotbalist, când acesta s-a urcat din nou în autoturism pentru a-şi lua documentele, crezând că vrea să plece de la locul accidentului. „Numai neno­rociţi la volan! Mi-am reparat maşina în urmă cu câteva zile, a stat în service două luni, şi am mers pe jos. Acum iar trebuie să o repar“, plângea şoferiţa autoturismului, ară­tându-i pumnul fostului fotbalist.

Poli­ţiştii l-au testat pe şofer şi i-au găsit o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor de sânge, apoi condus la sediul Poliţiei Rutiere, pentru declaraţii. Pe numele acestuia, poliţiştii au deschis un dosar penal.

Un alt accident a avut loc în Copou, în zona Spitalului CFR. Un taximetrist a spulberat la propriu un copil în vârstă de 13 ani, care se afla pe o bicicletă, coborând bulevardul Carol. Taximetristul circula dinspre Fundaţie către Universitate, şi a virat la stânga pe străduţa care duce la spital. În acel moment, a lovit biciclistul, care a spart cu capul parbrizul autoturismului. Acesta a fost transportat la spital de un echipaj SMURD, cu traumatisme craniene. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Comentarii