Care sunt condiţiile pentru admiterea elevilor străini la liceu. Se depun cereri

luni, 10 iulie 2017, 01:59
2 MIN
 Care sunt condiţiile pentru admiterea elevilor străini la liceu. Se depun cereri

Cererile pentru admiterea la studiile preuniversitare în România, în cadrul şcolilor din judeţul Iaşi, a candidaţilor din Republica Moldova, Ucraina, Albania, Macedonia, Ser­bia, Ungaria şi diaspora pot fi depuse înce­pând cu data de 10 iulie la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Iaşi.

Comisia îşi va desfăşura activitatea până pe data de 17 iulie, programul zilnic fiind stabilit în intervalul orar 09.00-16.00. De asemenea, comisia îşi va desfăşura activitatea şi sâmbătă şi duminică, pe 15 şi 16 iulie, intervalul orar fiind însă 09.00-13.00

Cei care nu pot ajunge personal, pot trimite actele prin poştă, la Inspectoratul Şcolar Ju­deţean din Iaşi, cu menţiunea „Pentru Comisia de Admitere 2017“, însă dosarele care vor ajunge la destinaţie după data de 17 iulie, ora 16.00, nu vor mai fi luate în considerare.

Candidaţii vor trebui să depună la dosarul de concurs o cerere tip, cu datele generale ale candidatului şi opţiunile exprimate, o copie după paşaport sau după cartea de indentitate, atât a candidatului, cât şi ale părinţilor. De asemenea, dosarul trebuie să conţină o copie după certificatul de naştere, tradus în limba română sau într-o limbă de circulaţie inter­naţională, o declaraţie pe propria răspundere a asumării identităţii culturale române şi o declaraţie notarială a părinţilor că îşi asumă toate responsabilităţile ce decurg din şcolarizarea elevului. 

Pe lângă aceste acte, candidatul va trebui să ataşeze la dosar o copie după adeverinţa cu notele obţinute la Evaluarea naţională în România sau o copie după foaia matricolă sau situaţia şcolară a elevului. 

În cazuri excepţionale, în cazul celor care optează pentru învăţământ teologic, candidaţii trebuie să ataşeze la dosar şi o recomandare a conducătorilor locali de culte, iar dacă se doreşte înscrirea într-o clasă inferioară faţă de nivelul rezultat din actele de studiu, va fi nevoie de o cerere scrisă a părinţilor.

Candidaţii nu vor participa la concursul de admitere împreună cu candidaţii români, iar după distribuirea locurilor, actele în original vor fi depuse la unitatea şcolară unde au fost repartizaţi candidaţii.

Comentarii