Cât mai costă gramul de vise pe piaţa neagră. Droguri în vrac cumpărate din Madrid şi trimise pachet la Iaşi

miercuri, 20 septembrie 2017, 01:50
2 MIN
 Cât mai costă gramul de vise pe piaţa neagră. Droguri în vrac cumpărate din Madrid şi trimise pachet la Iaşi

Poliţiştii de la Crimă Organizată au mai dat o lovitură, încătuşând un bărbat care-şi aducea stupefiantele din Spania.

Procurorii şi poliţiştii de la Crimă Or­ganizată zguduie din nou piaţa neagră a drogurilor din Iaşi. Un important dealer de marijuana din oraş a fost încătuşat zilele trecute, el fiind cercetat pentru introducere în ţară de droguri de risc. Dosarul este instrumentat de DIICOT Iaşi.
 
Ancheta­torii spun că Irinel Ionescu, zis Varagostea, ar fi început să introducă droguri în ţara noastră începând cu anul acesta. El le procura din capitala Spaniei, Madrid, fiind ajutat şi de alte persoane şi le trimitea în ţară prin colete. Ar fi adus astfel la Iaşi mai multe kilograme de canabis pe care le-a depozitat în locuinţa sa din Iaşi. Ionescu vindea stupefiantele cu 70 de lei gramul. 

„La data de 06.09.2017, inculpatul Ionescu Irinel, zis Va­ragostea, s-a deplasat din România în Spania, localitatea Madrid, de unde a pro­curat contra sumei de 4.000 euro, cantitatea de 1.249 grame canabis, pe care a disimulat-o într-un nou colet, printre alte bunuri, pe care la data de 12.09.2017, l-a expediat în România, municipiul Iaşi, prin intermediul unui transportator internaţional de persoane şi coletărie, utilizând ca expeditor o persoană neidentificată în baza naţională de date, iar ca destinatar numele său“, au precizat reprezentanţii DIICOT Iaşi.

Aceştia au mai arătat că au indisponibilizat coletul în care se aflau stupefiantele, pe care Ionescu l-a ridicat din Iaşi în data de 16 septembrie. Anchetatorii au calculat că valoarea aproximativă a drogurilor confiscate este de 87.000 de lei. „Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost găsite şi ridicate, pe lângă cele 1.249 grame de canabis, 275 de cutii de petarde, 3 hard-diskuri, 3 medii de stocare şi cartele telefonice“, au mai menţionat procurorii. Ionescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Comentarii