Catindatul Nicu Baniţă a trecut ieri discret prin Iaşi, dar nu s-a arătat la faţă

joi, 03 noiembrie 2016, 02:50
3 MIN
 Catindatul Nicu Baniţă a trecut ieri discret prin Iaşi, dar nu s-a arătat la faţă

O vizită interesantă şi tare discretă s-a produs ieri în târg, stimaţi telespectatori. Cică la partidoiul ieşean a trecut cu mare fereală, doar pe la sediu şi nu prin altă parte, catindatul paraşutat de la Bucale, fostul menistru Nicu Baniţă. 

Gurile rele zic că personagiul s-ar fi arătat tare afectat de atacurile politice din ultima vreme, care îl făceau vinovat de morţii de la Colectiv din cauză că a afirmat din start că spitalele româneşti pot rezolva problema, şi ar fi venit aici la faţa locului ca să vadă cât de mare e beleaua, ca să ştie cum să abordeze campania şi dacă mai e cazul sau nu să treacă pe aici. Acuma, omul fiind pe locul care este la dipotaţi, e clar că el va intra în parlament şi la un 15% procente obţinute de partidoi, fie că vine cu vreun ban încoace, fie că nu. Aşa că poate mai bine nu trecea deloc pe aicea, ca să nu mai enerveze lumea. Alţii zic că Nicu Baniţă, băiat de gaşcă, ar fi promis totuşi ieri un avans, zice-se. Asta, aşa, ca să fie acolo, pentru primul rând de afişe. Nu ştim cât şi cum, dar băieţii de prin spate zic că ar fi vorba de ceva cu patru zerouri. Leuţoi, nu iepuroi…

Ieşeni, Moliceanu şi ai lui or să ne iasă pe nas campania asta. Iată ce de!

Ne-au întrebat mai mulţi amici de-ai noştri din târg cum de se face că e plin oraşul de reclame cu aldiştii, adică din alea cu Moliceanu şi cu |la Micu al lui Voiculescu, în timp ce celelalte partide abia dacă au câte un afiş prin centru. Explicaţiunea cică ar fi aia că e orden venit de la Drac Nea în toate localităţile cu premari de-ai partidoiului, cum e şi Iaşul, ca să ajute cât pot candidaţii lui Moliceanu şi partiduleţul lui. Motivul ar fi acela că acest partid trebuie ajutat prin orice mijloc să intre în parlament, altfel cică partidoiul ar sfecli-o după alegeri. Mai concret, cică sforarii de aicea ar fi calculat că, dacă Moliceanu şi ai lui nu iau minim 5% la alegeri, şi deci dacă nu vor intra în parlament, atunci partidoiul, chiar dacă ia peste 40%, nu va putea face guvernul pentru că ceilalţi se vor alia, câtă vreme partidoiul, şi asta e cam clar, nu are cum să scoată singur 50%. Acuma, mai rămâne să vedem şi altceva. Am auzit că Felu ar fi făcut deja şase denunţuri la oamenii Codruţei, privind multe milioane de iepuroi pentru campaniile leberale. Întrebarea este, aşadar: mai prinde Moliceanu alegerile acasă?

Vânzarea anului, negociată chiar în campanie

Una scurtă, dar vioaie, la final: cică Proteveaua, postul cu cel mai mare impact din toată ţara, ar urma să fie cumpărat. Preţul va fi, zice-se, de 300-400 milioane de iepuroi, încă fiind la negocieri. Dar nu asta ne interesează pe noi, că doar nu ne dă nimeni comision, ca lui Felu sau Jiji la licitaţii. Ci ne interesează cine-i cumpărătorul. Care este ungurul Ţ. Sare de la Degete Teve şi Erdees. Hopaaa: înseamnă că vicele din guvern, Bazil Dingo, s-a scos!

Comentarii