CAZ pentru şoferi. Aşa s-a dat cea mai stupidă amendă din lume. Se poate întâmpla şi în România

marți, 28 iulie 2015, 18:16
2 MIN

Nu doar în România există o serie de neconcordanţe şi aberaţii în legile privind traficul de maşini. Lynne Plaxton, din Marea Britanie, a devenit celebră în toată lumea, după ce a fost amendată pentru că a trecut pe linia de autobuz pentru a face loc unei ambulanţe cu sirenele pornite.

Amenda pe care britanica de 50 de ani trebuie să o plătească este una mică – 60 de lire -, însă ea este contrariată de faptul că decizia este una aberantă. Mergând spre casă, pe un drum cu dublu sens, ea a văzut în oglinda retrovizoare că o ambulanţă se apropie. În mod natural, a încetinit şi i-a făcut loc. Totul s-a desfăşurat ca la carte, fără vreun impact, ba chiar doamna a avut răbdarea să se asigure că nu pune în pericol pe nimeni.

Surpriza a venit câteva zile mai târziu, când, în baza probei video, poliţia i-a trimis acasă o amendă în valoare de 60 de lire pentru că ar fi trecut pe linia destinată exclusiv autobuzelor. "Nu suma pe care o plătesc e problema, vreau ca prin demersul meu să fac cunoscut ridicolul unei situaţii. Aşadar, dragi şoferi, dacă vreţi să nu fiţi amendaţi, nu lăsaţi ambulanţa să treacă. Dar asta nu ne aduce o altă amendă? Practic, indiferent ce aş fi făcut, m-aş fi ales cu o amendă. Nu mi se pare deloc normal", a explicat Lynne, citată de dailymail.co.uk.

Contestaţia sa va fi judecată în zilele următoare şi probabil cei abilitaţi îşi vor recunoaşte greşeala, notează presa din Anglia. Chiar şi aşa, ridicoulul situaţiei a adus-o pe şoferiţă pe prima pagină a publicaţiilor din lumea întreagă.

Sesizând că ambulanţa se apropie, doamna de 50 de ani a trecut pe banda din stânga, pentru a-i facilita trecerea, scrie prosport.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii