Caz rar petrecut în weekend: dosar penal după ce a fost prins DROGAT la volan

luni, 17 iulie 2017, 01:50
2 MIN
 Caz rar petrecut în weekend: dosar penal după ce a fost prins DROGAT la volan

29 de ieşeni au rămas fără permis după ce au fost prinşi conducând băuţi. De asemenea, opt maşini au rămas fără plăcuţele cu numere.

În urma unei acţiuni nocturne de amploare a poliţiştilor ieşeni, la sfârşitul săptămânii trecute, 29 de ieşeni au rămas fără permis de conducere deoarece au fost depistaţi la volan după ce au consumat alcool. Razia poliţiştilor s-a desfăşurat pe tot parcursul nopţii, începând cu ora 21, şi a fost finalizată la 5 dimi­neaţa. Cei 87 de poliţişti care au par­ticipat la acţiune au deschis şi 12 dosare penale, dintre care şapte au fost pentru alcool, un dosar penal pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive, despre care oamenii legii nu au oferit mai multe amănunte, dar şi un refuz de recoltare probe biologice. „În noaptea de 14 spre 15 iulie, po­liţiştii Serviciului Rutier Iaşi au or­ganizat o acţiune pentru comba­terea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau al substanţelor psihotrope şi al vitezei, în municipiul Iaşi cât şi pe drumurile naţionale şi europene din judeţ. De asemenea, poliţiştii rutieri au beneficiat de sprijinul poliţiştilor de ordine publică, in­ves­tigaţii criminale şi al poliţiştilor de frontieră. Poliţiştii au efectuat 530 de testări cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 165 de sancţiuni contraven-ţionale, în valoare de 71.700 lei, dintre care 22 au fost pentru alcool. Au mai fost retrase 23 de certificate de înmatriculare şi opt seturi cu plăcuţe de înmatri­culare“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. 

La această acţiune au participat şi 15 voluntari de la Asociaţia pentru Protecţia Rutieră Worldstreet şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi SVAIS, care au împărţit flyere şi odorizante cu mesajul „Încetineşte pentru viaţă“. Acţiunea poliţiştilor şi a voluntarilor Asociaţiei World­street face parte din campania de sensibilizare antialcool la volan „Have fun! Don’t Drink and Drive“.

Comentarii