De Business

Punem punctul pe știi

Ce declaraţii se depun luna aceasta la Fisc

miercuri, 02 noiembrie 2016, 02:50
1 MIN
 Ce declaraţii se depun luna aceasta la Fisc

Contribuabilii ieşeni au termen data de 25 noiembrie pentru a depune majoritatea formularelor declarative aferente acestei luni la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi. 

Sunt aşteptaţi la sediul instituţiei patronii firmelor care doresc să renunţe la aplicarea sistemului TVA la încasare, cei care trebuie să plătească impozitul reţinut la sursa în luna octombrie sau cei care trebuie să achite contribuţia trimestrială pentru medicamente. Acelaşi termen este propus de Fisc contribuabililor care au de declarat obligaţiile de plată la bugetul de stat prin formularul 100 sau obligaţiile aferente contribuţiilor sociale şi impozitului pe venit prin formularul 112.

Patronii de pensiuni sau care închiriază până la cinci camere dintr-un imobil personal trebuie să plătească anticipat 50% din impozitul pe veniturile încasate, reprezentând cea de-a doua rată de plată. Potrivit AJFP Iaşi, până pe 25 noiembrie se depun la sediul instituţiei şi formularele 300 – decontul de TVA, 301 – privind decontul special de TVA pentru luna octombrie, 307 – privind sumele rezultate din ajustarea/corecţia ajustărilor/regularizarea TVA sau 311 – privind TVA colectată de persoanele impozabile având codul de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată anulat. Celelalte formulare ce trebuie depuse la Fisc sunt 394 – privind toate serviciile şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional în luna precedentă, 224 – privind salariile realizate în afară sau 390 VIES – privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare de bunuri în luna octombrie. 

 

 

Comentarii