N

Ce evaluări vor da elevii de gimnaziu în săptămânile următoare

N

miercuri, 23 aprilie 2014, 01:50
2 MIN
 Ce evaluări vor da elevii de gimnaziu în săptămânile următoare

\N

De astăzi, elevii se întorc la şcoală, iar preşcolarii la grădiniţă, după o săptămână de vacanţă şi după sărbă­torile pascale. Începând de astăzi, elevii vor începe pregătirile pentru tezele de pe cel de-al doilea semestru, pentru evaluările naţionale şi bacalaureat.

Potrivit calendarului pentru anul şcolar 2913 – 2014, de miercuri, 23 aprilie, şi până vineri, 20 iunie, sunt programate cursurile. Mult aşteptata vacanţă de vară începe de sâmbătă, 21 iunie, şi ţine până duminică, 14 septembrie. Până la vacanţă însă, elevii trebuie să treacă prin furcile caudine ale examenelor naţionale. Inclusiv elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, cărora ministerul le-a programat o serie de probe pentru evaluarea ca­lităţii procesului de predare-învăţare. Aceste evaluări se vor desfăşura pe parcursul a două sesiuni, prima  în perioada 6-15 mai, iar a doua în perioada 20-20 mai. A doua sesiune este rezervată copiilor care au absentat la prima etapă. Astfel, la clasa  a II-a se dă probă scrisă la Limba română pe 6 mai, probă scrisă la Limba maternă pe 7 mai şi probă scrisă la matematică pe 8 mai. La clasa  a IV-a probele la Limba română şi la Limba maternă se dau în aceeaşi zi, pe 13 mai, iar proba scrisă la matematică pe 14 mai. La clasa a VI-a elevii vor susţine tot două probe, prima va fi la proba scrisă la Limbă şi comunicare pe 14 mai, iar a doua probă scrisă va fi la Matematică şi ştiinţe pe 15 mai. Cei care nu au susţinut probele în prima sesiune mai au o şansă în cea de-a doua sesiune care începe pe 20 mai cu proba la clasa  a II-a de scris-citit, apoi pe 21 mai proba de scris-citit în limba maternă, iar pe 22 mai proba scrisă la matematică. La clasa  a VI-a se va susţine proba la Limbă şi comunicare pe 27 mai, iar pe 28 mai la Mate­matică şi ştiinţe.

Tot pe 28 mai, la clasa a IV-a, elevii vor susţine probele la Limba română şi Limba maternă. Rezultatele acestor evaluări naţionale nu vor fi trecute în cataloage, iar pe baza lor se va face la nivel de inspectorat o situaţie a rezultatelor şcolare de la fiecare şcoală din judeţ.

Comentarii