De Business

Punem punctul pe știi

Ce salariu a încasat Gigi Becali de la Avicola Iaşi

marți, 03 mai 2016, 02:00
2 MIN
 Ce salariu a încasat Gigi Becali de la Avicola Iaşi

Lichidatorul fermelor Avicola a împărţit toate salariile restante înainte de Paşte, după vânzarea mai multor active din patrimoniu.

Potrivit unui anunţ al Management Reorganizare Lichidare, pe 28 şi 29 aprilie, peste 260 de foşti salariaţi ai firmei familiei lui Gigi Becali au fost chemaţi la sediul din Târgu Frumos pentru a ridica salarii restante în cuantum de peste 1,5 milioane lei. Printre salariaţii care aveau de recuperat bani de la Avicola s-a numărat inclusiv patronul Gigi Becali, nepotul lui Hristu şi alţi doi membri. Astfel, latifundiarul bucureştean şi patronul clubului Steaua (n.r. – în prezent FCSB) a recuperat suma de 9.737 lei ca salariu, însă mai are şi o creanţă de peste 25 milioane lei, sumă pe care omul de afaceri susţine că a împrumutat-o societăţii ieşene în 2010. De cealaltă parte, Hristu Becali deţine cea mai mare creanţă salarială dintre toţi cei 262 de foşti salariaţi ai Avicola, respectiv 28.601 lei.

Un alt membru al familiei Becali, Petre Cezar, a primit la distribuirea de zilele trecute 8.467 lei, în timp ce Vasile Geambazi şi Dumitru Becali aveau de primit doar câte 25 de lei. Potrivit administratorului judiciar, salariile foştilor directori care se fac vinovaţi de situaţia financiară dezastruoasă în care a ajuns Avicola, vor fi reţinute până se va judeca un dosar conex care se află pe rol. Astfel, nu-şi vor primi deocamdată banii Florin Laurenţiu Druc (920 lei), fosta directoare economică Ofelia Mocanu (circa 28.000 lei) şi nici fostul director general Corneliu Roşu (21.170 lei). De asemenea, din creanţa totală de 13.800 lei pe care o aveau de recuperat Gică şi Maria David, s-a reţinut suma de 6.800 lei care reprezintă o poprire a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

 

Comentarii