Ce schimbări pregăteşte Apple pentru viitoarele sale aplicaţii

miercuri, 01 mai 2013, 18:45
2 MIN
 Ce schimbări pregăteşte Apple pentru viitoarele sale aplicaţii

Apple se pregăteşte să se rupă de epoca Steve Jobs în ceea ce priveşte designul aplicaţiilor, însă riscă să nu poată lansa noul software "revoluţionar" iOS 7 în iunie, aşa cum plănuia.

În noua variantă a sistemului de operare, cunoscută în interiorul Apple după numele de cod "Innsbruck", iluzia de lumină reflectată în pictograme ar urma să dispară, ca şi asemănările aproape perfecte cu obiectele din lumea reală pe care alicaţiile actuale le au, în ceea ce priveşte designul. Acum, aplicaţia Notebook, de exemplu, arată ca un carnet de notiţe, iar Newsstand reproduce imaginea rafturilor de lemn ale unei biblioteci clasice. Toate acestea vor dispărea în noua versiune, un semn că Apple vrea să depăşească modelul impus de Steve Jobs.

Noua vesiune, mult mai "plată" ca design, aşa cum au descris-o cei care lucrează la ea, aduce pe alocuri cu sistemul de operare Windows Phone 7 al Microsoft.

"Innsbruck" este, în mare parte, creaţia lui Jony Ive, noul "vârf" al companiei în materie de design software. În ultima perioadă, lansarea la timp a noii versiuni a iOS este tot mai mult pusă sub semnul întrebării, susţin oameni din jurul lui Ive. Mult mai cooperant cu echipa decât predecesorii săi, Steve Jobs şi Scott Forstall, Jony Ive este mai dispus să negocieze termenele de finalizare, ceea ce riscă să aducă Apple în situaţia de a nu-şi lansa versiunea de iOS până la vară.

Ca să depăşească impasul, Ive a angajat, în ultima perioadă, specialişti din echipelede dezvoltare de la Apple Mac.

gandul.info

Comentarii