De Sănătate

Punem punctul pe știi

Cele mai multe cazuri de rujeolă din judeţ, în Criveşti şi Crucea

Numărul cazurilor la iaşi este de 67, la nivel naţional fiind 10.000.

sâmbătă, 11 noiembrie 2017, 02:50
1 MIN
 Cele mai multe cazuri de rujeolă din judeţ, în Criveşti şi Crucea

Numărul îmbolnăvirilor de rujeolă din judeţ a ajuns la 67. Conform ultimei raportări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), până pe 10 noiembrie, în judeţul Iaşi au fost confirmate de analizele de laborator 67 de cazuri de rujeolă. Potrivit CNSCBT, Iaşul situează pe poziţia 27 într-un clasament al numărului de cazuri pe judeţe.

De la începutul epidemiei de rujeolă – februarie 2016 – până pe 10 noiembrie, în ţară au fost confirmate 9.822 de cazuri de rujeolă. 35 de persoane diagnosticate cu această boală şi-au pierdut viaţa. DSP Iaşi a arătat în iulie, la începutul campaniei pro-vaccinare ROR, că aceste cazuri de rujeolă din judeţ s-au înregistrat în 21 de localităţi, cele mai multe fiind raportate în satul Criveşti, comuna Vânători, în satul Crucea, comuna Lungani, şi în municipiul Iaşi.

„Rujeola, oreionul şi rubeola sunt boli deosebit de contagioase, care pot determina complicaţii severe precum bronhopneumonie, meningită, encefalită, pancreatită, pierderea sarcinii, iar în unele cazuri, chiar decesul. În plus, rubeola apărută în primul trimestru de sarcină poate determina malformaţii grave la nou-născut“, se arată într-un comunicat al DSP Iaşi.

Comentarii