Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cele mai performante companii din Iaşi vor fi premiate în noiembrie

GALERIE
foto DAN LUCA - topul firmelor din judetul iasi -  0009
  • foto DAN LUCA - topul firmelor din judetul iasi -  0009
- +

Evenimentul va avea loc la Palas. Cu această ocazie va fi lansat şi „Clasamentul de Top”.

Luna viitoare, firmele cele mai performante din judeţ vor avea parte de o premiere pe cinste, cu trofee şi diplome. Gala Mediului de Afaceri de anul acesta va avea loc pe 3 noiembrie, în sălile Congress Hall, Chopin şi Vivaldi din Palas, unde se va lansa şi Catalogul de Top. Tot acolo  va avea loc Dineul laureatilor dar şi momente artistice. „Clasamentul de Top, cel mai important şi cuprinzător clasament al comunităţi de afaceri, a fost realizat după o metodologie complexă, unitară la nivelul Sistemului Camerelor de Comerţ din România, în baza indicatorilor financiari ai companiilor.

Catalogul va fi tipărit în româna şi engleza în peste 1.000 de exemplare şi va fi distribuit timp de un an pe multiple canale, delegaţii de afaceri străine, firme româneşti, autorităţi publice centrale şi locale, secţiile comerciale ale ambasadelor, etc. Catalogul constituie o excelentă oportunitate de promovare a companiilor inclusiv prin inserturile publicitare, atât în varianta tiparită, cât şi în varianta electronică”, a precizat Paul Butnariu, şeful Camerei de Comerţ Iaşi. La începutul acestei luni, la nivel naţional s-a realizat Topul Naţional al Firmelor din România, în care 342 de firme ieşene au prins un loc onorabil, fiind mai multe ca anul trecut.

Pe primul loc la cifra de afaceri se află Delphi Diesel Systems România SRL, cu 1,9 miliarde de lei.  Afacerile fabricii americane de pompe şi injectoare pentru motoare diesel din Miroslava au crescut semnificativ, în urmă cu doi ani cifra de afaceri fiind de 1,8 miliarde de lei.  Pe locul II se află Antibiotice SA cu o cifră de afaceri de 334,9 milioane de lei. Compania situată în Valea Lupului a terminat anul 2016 cu un profit net de 30,3 milioane de lei, mai mare ca în 2015 când a înregistrat 27,1 milioane de lei. Pe locul III se află Arcelormittal Tubular Products, cu o cifră de afaceri de 314,2 milioane de lei. Aceasta a înregistrat pe anul 2016 un profit net de 1,6 milioane de lei.

Pe locul IV se află firma Conex Distribuţion SA, cu o cifră de 211,5 milioane de lei, profitul net pe anul trecut fiind de 7,2 milioane de lei. Urmează Media Rom Grup SRL, cu o cifră de afaceri de 209,5 milioane de lei, Build Corp SRL cu 169,8 milioane de lei, Kosarom SA cu 166,3 milioane de lei, Iulius Management Center SRL cu 144,303 lei, Apavital SA cu 140,8 milioane de lei şi Cotnari SA cu 139 milioane de lei. Iulius Management Center, deţinută de omul de afaceri Iulian Dascălu a realizat în 2016 un profit de 21,6 milioane de lei.

La capitolul cel mai mari angajatori, pe primele locuri sunt Xerox, cu 1.876 de angajaţi, urmată de Delphi, care are 1.719 salariaţi, Antibiotice cu 1.449 salariaţi, Apavital cu 1.211, Gip Est SRL cu 957, etc. Ieşenii care doresc să verifice şi să analizeze performanţa şi ierarhia celor 2.664 de firme iesene situate pe locurile 1-10, pe domenii de activitate şi clase de marime, pot accesa varianta on-line: www.cciasi.ro/top.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri