Centrul de Fotografie Contemporană îşi deschide porţile vineri la Iaşi

joi, 17 septembrie 2015, 18:58
1 MIN
 Centrul de Fotografie Contemporană îşi deschide porţile vineri la Iaşi

Sediul noului centru este în Casa Codreanu (vila Sonet). Evenimentul este marcat prin expoziţia „Artistul este în cadru“ curatoriată de Matei Bejenaru, artist vizual şi preşedinte al C_F_C.

O serie de proiecte de fotografie şi film vor fi prezentate publicului în cadrul expoziţiei „Artistul este în cadru“. Expoziţia este evenimentul ce marchează vineri, 18 septembrie, ora 19, deschiderea Centrului de Fotografie Contemporană (C_F_C) aflat în Casa Codreanu (vila Sonet), vis-a-vis de localul Bolta Rece. Curatorul expoziţiei este Matei Bejenaru, artist vizual şi preşedinte al C_F_C, ce se doreşte a fi o platformă de reflecţie asupra mediului fotografiei contemporane şi a imaginii dinamice, precum şi asupra relaţiei acestora cu contextul politic, social, economic şi cultural, actual.

„Unul dintre obiectivele principale este producţia de imagine contemporană, coagularea scenei româneşti de fotografie contemporană şi integrarea acesteia în contextul internaţional. Centrul a fost iniţiat în Iaşi de către Matei Bejenaru, Lavinia German, Cătălin Gheorghe, Cristina Moraru, Cristian Nae şi Cătălin Soreanu. Proiectele de fotografie şi film din expoziţie sunt semnate de Dumitru Oboroc şi Claudiu Cobilanschi şi au în comun prezenţa artistului în cadrul fotografic şi de film, ca mărturie a unor performance-uri solitare gândite pentru aparatul foto“, au menţionat organizatorii.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iaşi, iar accesul la expoziţie este liber.

 

Comentarii