Cererea lui Fenechiu a creat confuzie la instanţă

miercuri, 21 septembrie 2016, 01:52
2 MIN
 Cererea lui Fenechiu a creat confuzie la instanţă

O situaţie juridică inedită la Vaslui, în dosarul în care Relu Fenechiu cere liberarea condiţionată. Judecătorul de şedinţă a precizat, ieri, că nu ştie care este obiectul dosarului.

Decizie ciudată luată ieri, de magistraţii Judecătoriei Vaslui, în dosarul deschis la această instanţă ca urmare a unei solicitări de liberare condiţionată, înaintată de fostul liberal Relu Fenechiu. Magistratul căruia i-a fost repartizat dosarul a precizat că nu poate stabili de unul singur eligibilitatea sau neeligibilitatea fostului ministru de a fi eliberat, ci pur şi simplu nu poate stabili care este obiectul dosarului pe care încearcă să îl soluţioneze. Din acest motiv, judecătorul a cerut preşedintelului instanţei să îl ajute.

„Sesizează preşedintele instanţei (judecătorul desemnat cu repartizarea aleatorie) pentru a efectua verificări cu privire la temeiul în drept al obiectului alocat prezentei cauze, repartizate ciclic Completului 1 penal şi, în raport de rezultatul acestor verificări, a se stabili obiectul alocat la repartizare şi eventuala incidenţă a dispoziţilor art. 111 alin. 3 din Regulamentul de Ordine Interioară“, se arată în minuta judecătorilor vasluieni. Relu Fenechiu a depus cererea la Judecătoria Vaslui în luna august, în timpul vacanţei judecătoreşti, însă judecătorii au concluzionat atunci că Fenechiu înaintase de fapt o plângere împotriva comisiei de liberare condiţionată din Penitenciarul Vaslui şi au decis să amâne cauza până ieri. 

Fenechiu a fost încarcerat în Vaslui până să fie arestat preventiv de către DNA Ploieşti, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită după ce ar fi cerut 620.000 de euro de la firma Siveco, pentru a interveni pe lângă directori ai Ministerului Justiţiei, dar şi ai Antibiotice, pentru care respectiva firmă să câştige contracte publice. Relu Fenechiu, ex-ministru al Transporturilor, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în ianuarie 2014. Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul „Transformatorul“, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. Alături de Relu Fenechiu a mai fost condamnat şi fratele său, Lucian, care a primit şi el aceeaşi pedeapsă. Alţi trei directori din cadrul SISEE au fost, de asemenea, condamnaţi în acest dosar. 

Comentarii