Cine tânjeşte la funcţia de vice, dacă începe jihadul în partidoiul ieşean

joi, 31 august 2017, 01:50
3 MIN
 Cine tânjeşte la funcţia de vice, dacă începe jihadul în partidoiul ieşean

Vă povesteam ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre aventurile edilitaro-politice ale premarelui Mihăiţă pentru a-şi susţine vicele şi amicul de şpriţuri Habarnagiu, despre care se aude că un vânt din partidoi pornit dinspre tabăra lui Măricel l-ar putea mătura din funcţie, şi pe care premarele Mihăiţă ar vrea să-l pună la adopăst, într-o astfel de eventualitate, pe un alt post important; administrator de oraş. 

Dar, poate şi din cauza meciului cu Halep pentru care am pierdut noaptea dinainte (şi tot degeaba, of, of, of…),  am uitat, dragi cetitori, să vă spunem ce era şi mai important decât soarta neimportantului Habarnagiu: cine ar putea ajunge vicepremare în locul acestuia.

Cică din partea taberei premarelui, dacă tot el va face cărţile (cum s-ar putea presupune dacă nu vor trăda adepţii) ar putea avansa într-un asemenea port un conţilier pe nume Cizmaru, lăudător vechi de-al lui Mihăiţă.

Cine ar putea fi avut însă învedere cu susţinere din partea taberei lui Măricel din partidoi? Grea întrebare e asta, câtă vreme acum Măricel nu controlează la vedere mai nimic prin premărie. Dar unele guri rele tot vorbesc despre un domn doftor dezamăgit că nu a prins post la minister, şi care nu ar refuza nici unul de vice la Roznovanu, ca să se mai consoleze. Asta, aşa, ca să nu-i mai punem la socoteală pe alde Surzilă sau alţi speranţagii veşnici mai mici în grad. Deci, comanda la mine: Drepţi! Stânga-mprejur şi ‘nainteeee marş!

O retragere surpriză şi o avansare şi mai şi?

Ia’n mai staţi puţin şi nu mânaţi, stimaţi telespectatori, căci n-am apucat să vă spunem tot ce am auzit că se vorbeşte prin partidoiul ieşean despre speţa asta! Cică aicea, deocamdată doar printre cei mai bătrâni, mai hârşâiţi şi mai informaţi din partid, se şopteşte pe la colţuri că unul din venerabilii aleşi ai ieşenilor în Parlament (nu spunem deocamdată cine, persoană importantă – vorba lui nenea Iancu) ar fi ridicat la vârf problema unei eventuale retrageri la vatră, din motive strict personnale, dar zice-se că întemeiate, şi care nu ne privesc pe noi sau pe dumneavoastră aicea de faţă.

Şi ghici cine credeţi că este, pe lista cu pricina de la parlamentarele din toamnă-iarnă, următorul la rând, personagiu care ar trebui astfel accede în mod nesperat în Parlament? Şi asta, atenţie, în condiţiiile în care oricum cel care a intrat astă-iarnă în Parlament pe acea listă de pe ultimul loc a făcut-o în mod absolut nesperat, căci toţi calculaseră că lista eligibililor se va opri în faţa lui, chiar şi în cele mai optimiste variante, dar iote că zarurile redistribuirilor au vrut altfel.

Da, stimaţi telespectatori: pe acel loc care acum a devenit atât de important, pentru că l-ar face pe ocupant derect ales al ieşenilor la Bucureşti, a fost pus astă-toamnă, la absolută umplutură, taman conţilierul de mai sus care, iote, ar fi în cărţi şi pentru vice la premărie. Deci, să mai spuneţi vreodată că politichia e curvă, când, iote, noi vedem negru pe alb că, pentru unii, ea e toată ziua fată mare, başca devreme-acasă!

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii