Cine trage sfori la Bucale ca să-şi croiască drum spre Iaşi?

vineri, 29 ianuarie 2016, 02:50
2 MIN
 Cine trage sfori la Bucale ca să-şi croiască drum spre Iaşi?

La câtă vreme a trecut de când nu am mai scris despre el, nu ne-ar mira deloc dacă ne veţi spune că nu vă mai amintiţi cine este evroparlamentarul de Dobrovăţ, Divan pe numele lui de baştan. 

Aşa că haideţi să vă spunem repejor cu ce se mai ocupă omul. Căci, deşi alegătorii l-au trimis să ne repre-zinte la Brusăl, el cică stă mai mult pe la Bucale. Iar aicea, zic gurile rele de prin partidoi, ar trage sfori şi curmeie pe lângă vicepremierul Dingo şi prezidentul Drac Nea, pregătind, zice-se, campania electorală. Apoi, mai zic aceleaşi guri rele, Divan cică în paralel îşi aranjează apele aşa încât, undeva pe după alegeri maxim, să vină şef la fi-liala ieşeană, ca să facă pace – pace între taberele dobitoace. Ce-i drept, la cine se bate acuma pentru scaune la partidoi la Iaşi, fie primit: ce-am avut şi ce-am pierdut?

Gata, s-a rupt lanţul de iubire între gheneral şi partidoi

Da, stimaţi telespectatori: cică ce nu-şi imagina nimeni că se va întâmpla s-a petrecut zilele acestea. Gheneralul Izmană cică ar fi decis să-şi facă grup parlamentar separat. Ceea ce înseamnă, în traducere liberă, că a decis să o rupă cu partidoiul şi cu Drac Nea, pentru că nu i-a dat cât a cerut: o treime din locuri. Dacă punem în calcul că şi Moliceanu negociază cu leberalii, atunci e clar: legea cu două tururi la premari e ca şi trecută!

Priviţi cu atenţie poza! Ghici ce se coace în spatele ei!

Nu ştim dacă recunoaşteţi personagiul care s-a pozat acum patru zile la Bucale alături de marea speranţă a opoziţiunii politice evropeneşti de la Chişinău, tânăra fostă menistră Maia Sandu. Da, chiar el este, marinerul nostru, iar poza este făcută în beroul lui de la partiduleţ. Gurile rele zic că marinerul ar avea un măreţ plan Marşal cu tânăra Maia: să facă un partid comun pe ambele maluri ale Prutului, să se sprijine reciproc în campania care vine la amândoi, urmând ca ulterior ambii să aibă de câştigat şi, poate, să se pregătească astfel şi terenul pentru o eventuală unire nu mare, ci foarte foarte mare. Hm, frumoase zvonuri…

Comentarii