S-a mers bară la bară pe DE 583

Ciocnire frontală, după o ieşire bruscă din coloană

marți, 15 octombrie 2013, 01:50
3 MIN
 Ciocnire frontală, după o ieşire bruscă din coloană

Şoferul unui Audi a văzut că maşina din faţă a oprit şi a încercat să evite ieşind în faţa unui Volkswagen care venea de pe contrasens. Totul a pornit de la un Logan care a frânat şi a semnalizat la stânga. Trei maşini au intrat una în alta, dar pagubele au fost minore. La puţin timp, un alt carambol uşor a avut loc pe DE 583.

Serie de accidente aseară pe Drumul European 583 cu maşini în care se aflau pelerini.

În cel mai grav dintre acestea, şeful Poliţiei Rutiere din Adjud şi soţia acestuia au ajuns la spital în urma unui accident violent produs la intrarea în Leţcani. În carambolul care a avut loc în jurul orei 17 au fost implicate cinci autoturisme. Comisarul şef Adrian Huzum se afla împreună cu soţia într-un autoturism Volkswagen Jetta şi trebuiau să ajungă la Iaşi, la sărbătoarea Sfintei Parascheva, fiind aşteptaţi de rude. La volanul autoturismului se afla soţia comisarului şef. La intrarea în Leţcani, din coloana de pe contrasens le-a ieşit deodată în faţă un autoturism Audi cu numere de înmatriculare de Suceava. La volan se afla un bărbat care se întorcea de la sărbătorile Iaşului, mergând acasă în judeţul Suceava. Cei trei ocupanţi din cele două maşini au avut noroc de sistemele de protecţie care au absorbit o mare parte din forţa impactului.

Martorii au spus că şoferul maşinii marca Audi circula cu viteză foarte mare. „Noi stăteam în coloană, mergeam spre Podu Iloaiei. La un moment dat, şoferul unui Logan MCV a oprit brusc şi a semnalizat o întoarcere la stânga. În Logan s-a izbit autoturismul Volkswagen care se afla în urma lui, şi eu care mă aflam în Opel, în cel din faţa mea. Cu coada ochiului am văzut că mă depăşeşte în viteză foarte mare autoturismul Audi, care a fost izbit imediat de Volkswagen-ul Jetta care venea spre Iaşi. Probabil avea vreo 90 km/h. În Volkswagen se afla o femeia la volan şi în dreapta era un bărbat. Femeia a leşinat dar şi-a revenit. Bărbatul se afla în stare mai gravă, fiind lovit la cap. De asemenea, şoferul din Audi a fost transportat la spital, dar nu era rănit grav“, a spus şoferul unui autoturism implicat în accident.

Cei doi soţi au ajuns la spital policotnuzionaţi, dar Adrian Huzum şi celălalt şofer din Audi au fost externaţi aseară. Soţia comisarului a rămas internată pentru îngrijiri medicale. Bărbatul care se afla în Audi şi care a pătruns pe contrasens le-a spus poliţiştilor că a vrut să evite coliziunea cu autoturismul Opel care se afla în faţa lui. „Bărbatul a declarat că a făcut manevre de evitare a unui autoturism aflat în faţa lui şi a pătruns pe contrasens, unde a fost izbit de un alt autoturism care venea din sens opus. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei. Rudele celui din Audi au spus că şoferul se îndrepta spre Suceava.

Al doilea accident s-a produs după o oră jumătate, adică la 18,37. Trei autoturisme s-au ciocnit după oprirea bruscă a uneia, o persoană fiind rănită şi transportată la spital.

Ultimul a avut loc la jumătatea distanţei dintre Leţcani şi Podu Iloaiei, când o căruţă în care se aflau trei persoane s-a răsturnat într-un şanţ. O tânără a suferit o fractură la un picior, fiind transportată la spital de o ambulanţă.

Comentarii