Comisia de anchetă a doamnei Guseth sau lupii paznici la oi

joi, 19 noiembrie 2015, 02:50
3 MIN
 Comisia de anchetă a doamnei Guseth sau lupii paznici la oi

Cei care nu s-au speriat urmărind secvenţe de la audieri înseamnă că n-au înţeles la ce s-au uitat. Pentru o mai bună clarificare ar fi cazul să facem cunoştinţă cu "anchetatorii" doamnei.

Patru milioane de români ar fi urmărit numai la Antena 3 imagini de la audierea Cristinei Guseth în comisiile juridice reunite ale Parlamentului. Cel puţin aşa se laudă Mihai Gâdea, satisfăcut că a reuşit să şteargă pe jos cu propunerea lui Dacian Cioloş la portofoliul Justiţiei. Imaginile sunt într-adevăr de colecţie. Dar nu pentru că surprind prestaţia submediocră a doamnei Guseth, ci pentru că dezvăluie fauna care populează comisiile juridice. Cei care nu s-au speriat urmărind secvenţe de la audieri înseamnă că n-au înţeles la ce s-au uitat. Pentru o mai bună clarificare ar fi cazul să facem cunoştinţă cu "anchetatorii" doamnei. Cu cei care se joacă la prima mână cu legile din România şi care sunt puşi, iată, să avizeze numirea unui ministru al Justiţiei. Să-i luăm pe rând. Senatorul Şerban Nicolae, apropiat al celebrului infractor Cătălin Voicu, este cel care a propus eliminarea cătuşelor pentru arestaţii preventiv la infracţiunile de corupţie, dar şi posibilitatea persoanei arestate la domiciliu de a-şi alege vila – pardon, locuinţa – unde va efectua pedeapsa. Tot el a cerut ca jurnaliştii care dezvăluie informaţii din dosarele penale să fie pedepsiţi cu până la trei ani de închisoare. Ciprian Nica a fost declarat colaborator al Securitatii printr-o decizie definitivă a instanţei supreme. Marius Manolache, finul inculpatului Victor Ponta, este urmărit penal în dosarul Relitatea Media pentru fals în acte. Tot el a propus înfiinţarea în cadrul Parchetului General a unei secţii de investigare a infracţiunilor săvârşite de procurori şi judecători. Pe Florina Jipa v-o amintiţi cu siguranţă. Este cea care l-a miruit pe inculpatul Dan Şova pentru ca acesta să scape de ancheta DNA. Individa a schimbat patru partide, iar numele soţului apare în dosarul lui Cătălin Voicu. Visează să devină judecător la Curtea Constituţională, dar nu ezistă să exclame: "Mai lăsaţi-mă cu Constituţia asta!”. Daniel Florea, fost pedelist din garda lui Berceanu, actual deputat PSD, este omul care l-a exonerat de răspundere pe Gigi Becali în dosarul Valiza, pe vremea când lucra la FRF. Steluţa Cataniciu este cercetată de ANI pentu conflict de interese. Ovidiu Donţu este anchetat de DNA pentru luare de mită privind acordarea unor contracte de către CJ Suceava. De Eugen Nicolicea aţi auzit. Unul dintre arhitecţii superimunităţii parlamentare. Marţea neagră, joia neagră, vinerea neagră? Nicolicea e nelipsit. Notar de profesie, Vasile Varga este considerat de presa locală omul care conduce din umbră judeţul Brăila. I se mai spune şi "capo di tutti capi". Ioan Iovescu ştie una şi bună: „Fără cătuşe! E prea mult circ!”. Mate Andras este urmărit penal pentru conflict de interese după ce şi-a angajat soţia la biroul de parlamentar. 

Aceştia sunt „juriştii” care au intervievat-o marţi pe Cristina Guseth. În comisiile juridice mai găsim indivizi asemenea lor, dar ne-am rezumat doar la cei care au participat activ la „anchetă”. După audieri, Cristina Guseth a recunoscut că a avut o prestaţie lamentabilă şi şi-a cerut scuze opiniei publice. Potenţialii infractori prezentaţi mai sus n-o vor face niciodată. Se simt puternici din postura de lupi puşi paznici la oi. Şi mai presus de toate, ştiu că România e plină de "oi" care o să-i voteze din nou, şi din nou.

Comentarii