Concert indie-rock şi seară de film german gratuite, săptămâna viitoare la Iaşi

vineri, 17 aprilie 2015, 09:08
2 MIN
 Concert indie-rock şi seară de film german gratuite, săptămâna viitoare la Iaşi

Proiecţia filmului „Hotel Lux" va avea loc miercuri în Sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German. Trupa „EMMA 6” din Germania va concerta joi în Dublin Pub.

Ieşenii sunt aşteptaţi pe 22 şi 23 aprilie la două evenimente organizate de Centrul Cultural German din Iaşi. Primul constă în proiecţia filmului „Hotel Lux”, în regia lui Leander Haubmann (Germania, 2011), care va avea loc în Sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German.

Seara de film va începe la ora 18, iar acţiunea se desfăşoară în Berlinul anului 1933 şi îi are ca protagonişti pe Hans Zeisig şi Siggi Meyer parodiindu-i pe Hitler şi pe Stalin. Însă lucrurile iau altă întorsătură, aceştia cazând în dizgraţie. Meyer se împotriveşte, este prins şi dus într-un lagăr. Zeisig este nevoit să fugă cu un paşaport fals şi ajunge în Moscova, în hotelul rău famat al emigranţilor: Hotel Lux. Serviciul secret sovietic îl consideră pe acesta drept astrologul trădător al lui Hitler, Zeisig îi citeşte lui Stalin în stele, dar intră totuşi în lupta pentru putere a intriganţilor lui Stalin. Zeisig o iubeşte pe Frida, o susţinătoare din Olanda a unei mişcări subversive, care îl protejează până când ea însăşi cade în dizgraţie. La final totuşi se mai împlineşte un vis: în august 1939, în ziua în care ministrul de externe al lui Hitler vine la Moscova pentru a semna pactul de neagresiune între Stalin şi Hitler, Ziesig, Meyer şi Frida reuşeşc să fugă la Hollywood. Filmul va fi subtitrat în limba engleză, iar intrarea este liberă.

Joi, începând cu ora 21, la dublin Pub, va avea loc cu intrarea liberă concertul de indie-rock cu trupa „EMMA 6” din Germania. Rezervările se fac la numărul de telefon: 0729/802.765, iar accesul în seara evenimentului se va face în funcţie de locurile disponibile.

„EMMA 6” este un trio german din Köln, format din fraţii Peter şi Henrik Trevisan alături de Dominik Republik. Cei trei interpretează într-o manieră originală, cu un aer proaspăt compoziţii care îmbină stilul pop, rock şi indie cu texte germane. La invitaţia centrelor culturale germane din Sibiu, Iaşi, Cluj şi Timişoara, trupa vine în România pentru un turneu de o săptămână în care va promova şi melodii de pe cel mai recent album al său: „Passen”. 

Comentarii