Concert omagial in memoriam profesorului Cătălin Pop şi a victimelor de la Braşov, la Ateneu

marți, 21 iunie 2016, 15:53
1 MIN
 Concert omagial in memoriam profesorului Cătălin Pop şi a victimelor de la Braşov, la Ateneu

Ateneul Tătăraşi invită ieşenii vineri, de la ora 19, la recitalul de muzică renascentistă pentru lăută şi voce (John Dowland 1563-1623). Concertul va marca un omagiu al echipei Ateneului şi al artiştilor adus profesorului Cătălin Pop şi victimelor accidentului rutier de la Braşov. Va interpreta la lăută artistul Constantin Lazăr, iar din voce Dragoş Cohal.

Constantin Lazăr a urmat cursurile Academiei de Arte „George Enescu“ din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală, specialitatea chitară clasică în perioada 1992 – 1997. Actualmente este profesor de chitară şi muzică de cameră la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate cu programe ce includ lucrări din creaţia unor compozitori ce au activat de-a lungul întregului secol XVI.

A participat la cursurile master susţinute la Bucureşti de cunoscutul lautist şi profesor Hopkinson Smith, de la Conservatorul de Muzică Veche „Schola Cantorum“ din Basel, în toamna anului 2009 şi în primăvara lui 2012. A participat, de asemenea, la cursul master ţinut de cunoscutul lautist american Paul O’Dette la Bratislava în cadrul Festivalului de chitară clasicã „J. K. Mertz“ în iunie 2014.

Biletele au fost puse în vânzare la preţul de 15 lei şi 10 lei cu reducere pentru elevi, studenţi, şomeri şi pensionari. Acestea pot fi procurate de la caseria Ateneului zilnic, în intervalul 9-16 sau cu o oră înaintea spectacolului. Pentru mai multe detalii puteţi suna la numărul de telefon: 0232-261.846, sau puteţi intra pe site-ul instituţşiei: www.ateneutatarasi.ro .

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii