De Business

Punem punctul pe știi

Construcţii Hidrotehnice nu va oferi dividende pentru anul trecut

sâmbătă, 18 martie 2017, 02:50
2 MIN
 Construcţii Hidrotehnice nu va oferi dividende pentru anul trecut

Una din ultimele reprezentante ale Iaşului pe Bursa de Valori din Bucureşti (BVB) vrea să folosească profitul din 2016 pentru investiţii şi nu pentru plata de dividende. Consiliul de Administraţie al SC Construcţii Hidrotehnice SA propune repartizarea întregului profit net obţinut de societate anul trecut, în cuantum de circa 785.000 lei, la fondul de finanţare. 

Acţiunile emise de societate sunt listate din 2015 pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO, administrat de BVB. „Propunerea de repartizare a profitului net la fondul de finanţare are la bază rata mică a profitului realizat în anul 2016, iar necesarul de fonduri pentru atacarea de noi pieţe şi domenii de lucrări fundamentează în plus această propunere. Repartizările consecvente de dividende din exerciţiile financiare precedente constituie încă un motiv pentru rămânerea profitului net la dispoziţia unităţii. Datorită motivelor enumerate, Consiliul de Administraţie consideră că, pentru buna funcţionare a societăţii, în condiţiile economice tot mai dificile, prioritar rămâne asigurarea mijloacelor financiare pentru desfăşurarea în condiţii normale a activităţii”, a notat conducerea societăţii într-un document trimis către BVB.
 
La finele lunii aprilie, deţinătorii de titluri emise de companie se vor întruni în Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), urmând a decide modul de repartizare a profitului, dar şi să aprobe situaţiile financiare anuale ale societăţii pentru exerciţiul financiar 2016. Cu prilejul acestei întruniri, acţionarii se vor propunţa asupra refinanţării de către Garanti Bank a creditului de 1,1 milioane lei, contractat de societate de la Banca Românească, şi majorarea acestuia până la 2 milioane lei. Tot atunci, acţionarii vor decide dacă vor fi prelungite cu 12 luni mai multe facilităţi bancare. Este vorba de un plafon de facilităţi în sumă de 3 milioane lei, de la Banca Transilvania, respectiv un plafon multiprodus-linie de credit şi scrisori de garanţie bancară în sumă de 3,2 milioane lei, de la EximBank, ambele garantate cu imobilele societăţii şi cu gaj de deposedare asupra disponibilităţilor din conturile curente.
 

Comentarii