Conţilier orfan de partid, înghiontit să înfieze ceva de pripas

miercuri, 27 septembrie 2017, 01:50
3 MIN
 Conţilier orfan de partid, înghiontit să înfieze ceva de pripas

Câte ceva pe astăzi şi despre ce se mai întâmplă pe piaţa media din târg, stimaţi telespectatori. 

Şi mai ales în zona canalelor care fac curte nepermis de mult politichiei de Bahlui. Cei care urmăresc cu atenţie fenomenul politicii locale credem că au auzit de un junior pe numele lui Ionuţ, care mai în tinereţe a cochetat cu disidenţa prin PSD Iaşi, apoi a ajuns un fel de blogăr anti-Gigi, iar în final a făcut un sait de ştiri anti-Chirica pe care l-a raliat rapid, contracost, la un alt disident orfan al politichiei de Bahlui, conţilierul de la guideţ Manole Lache, ex-PMP-ist care acuma cică ar fi în căutarea unei noi identităţi politice.

Ei bine, băieţii în cauză vedem că se descurcă bine la ce fac ei acolo, ca servicii media cu ţintă locală, dar mai nou auzim că vor să se întindă şi mai mult decât pare să le fie plapuma.

Acest june presar Ionuţ cică l-ar bate toată ziua la cap pe finanţatorul Manole Lache să bage mâna mai adânc în buzunarul lui de biznisman şi să mai scoată o cărămidă ca să cumpere şi Telemeaua din Copou, post aflat cică mai demult pe tarabă după ce afaceristul Bănuţ s-a dat la fund din târg, de frica unor procurori. Va băga oare domn Manole mâna la buzunare după caşcaval? Nu prea pare, căci unii zic că o va ţine tot acolo unde-i acuma şi pe mai departe, până o să-i roadă unghiile? Deh, astea-s acuma regulile de igienă politică…

Smiorcăieli, ghihocei, toporaşi şi iepuraşi!

Şi dacă tot vorbim de servicii de presă de partid din târg, haideţi să vă mai spunem una scurtă pe azi şi despre cum s-a comportat la interviu personagiul pe care patronul de la Bună Zoaia Iaşi, Ghihocel Osânză, pe-o mână cu un deputat asortat, voia să îl bage în conducerea aeroportului. Sau, în fine, e vorba de fapt nu de un personagiu, ci de o personagioaică, nevastă de toporaş de-al buhaiului Ghihocel.

Cică madama asta s-ar fi comportat acolo ca la un concurs de femei de serviciu la “Spiridon” (tot respectul pentru meseria asta, ne refeream doar la nivelul de competenţă şi de studii), iar la un moment dat, luată la întrebări de cunoştinţe mai la obiect, cică ar fi început să ridice tonul şi chiar să ţipe pe acolo, iar la final, ca totul să fie ca într-o piesă de teatru de-a lui Ionescu, madama, apoteotic şi elucubrant, spre dezarmarea tuturor, a izbucnit în lacrimi.

Haide bă, Ghihocele: alte astea trimiţi tu acolo, unde tre’ să ţină la tăvăleală? Sau te pomeneşti că şi tu ai plâns a doua zi, când te-ai dus cu cuşma în mână să te milogeşti la Măricel de la Cejău? Hai, gata smiorcăiala, că l-aţi buhăit destul! Ghihocel, zi repede: radical din trei, cu două zecimale? Ei, vezi că nu meritai om acolo! Aşa că, gata, de mâine pe burtă că-i apa mică!

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

Comentarii