De Sănătate

Punem punctul pe știi

Controale ginecologice gratuite, în baza unui proiect studenţesc

miercuri, 26 octombrie 2016, 16:12
2 MIN
 Controale ginecologice gratuite, în baza unui proiect studenţesc

Societatea Studenţilor Medicinişti din Iaşi organizează un proiect în premieră în capitala Moldovei, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ şi Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Elena Doamna“.

Acesta are ca scop realizarea unei campanii de prevenire activă a cancerului de col uterin la femeile tinere, în special studentele universităţilor din Iaşi, având ca titlu „Lift your skirt, save your life!“. „Într-o notă amuzantă, doamnele şi domnişoarele sunt încurajate să renunţe la inhibiţii în faţa medicului ginecolog şi, în doar câteva minute, prin testul Papanicolau, să contribuie activ la prevenţia cancerului de col uterin şi la îmbunătăţirea propriei stări de sănătate“, au precizat reprezentanţii studenţilor.

Proiectul va începe din luna noiembrie şi va avea prima etapă la UMF Iaşi, prin distribuirea unei serii de prezentări ce conţine informaţii de bază privind problema de sănătate publică vizată, lansând astfel o invitaţie pentru un consult ginecologic complet gratuit, care este centrat pe testul screening pentru cancerul de col uterin Babeş – Papanicolau. Pentru a putea beneficia de consultaţii, doritorii trebuie să contacteze coordonatorii iniaţiativei pentru o programare şi vor fi ulterior aşteptate în cadrul Maternităţii, în timpul unui program ce va fi dedicat proiectului. Pe parcursul anului universitar 2016-2017, proiectul va fi extins şi în celelalte universităţi ieşene. 

Comentarii