Conturi deblocate la CSM Politehnica

vineri, 10 noiembrie 2017, 02:43
3 MIN
 Conturi deblocate la CSM Politehnica

 

Fotbaliştii din Copou au ajuns cu plata la zi. Pentru finalul anului, mai este  nevoie de 2,5 milioane lei

 

Situaţia financiară a CSM Politehnica Iaşi este bună pentru moment. Conducătorii clubului au anunţat ieri că s-a reuşit deblocarea conturilor. “Din ultima rată primită de la Fundaţia Sportului Ieşean, 970 000 de lei, am plătit jumătatea de salariu restant la jucători. Restul banilor au fost luaţi imediat la bugetul de stat, unde eram datori. Mai rămăsese o restanţă de circa 200 000 de lei la stat, pe care am reuşit să o achităm din nişte bani primiţi de la Liga Profesionistă de Fotbal ca urmare a participării în Cupa Ligii din trecut şi de la diferiţi sponsori” a spus preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie.

Acesta a mai anunţat că gruparea pe care o conduce mai are nevoie de circa 2,5 milioane lei pentru a încheia anul fără datorii: “Obiectivul nostru este să terminăm anul pe zero. Nevoile pentru ultimele luni, două salarii, pe octombrie şi noiembrie, deplasări şi altele, ajung, cumulat, la 2,5 milioane lei. Am făcut o cerere la Fundaţia Sportului Ieşean, sperăm ca la următoarea rectificare bugetară a Consiliului Local să primim aceşti bani”.

Ambrosie dă asigurări că echipa va cere mai puţini bani de la Primărie în 2018 dacă va încheia anul pe zero: “La începutul lui 2018 vom încasa a doua şi a treia rată din drepturile de televizare pentru acest sezon. Dacă nu vom avea datorii, cu aceşti bani (sperăm să fie circa un milion de euro,  depinde de locul pe care ne vom clasa), vom plăti TVA restantă, de 700 000 de lei, iar restul îi vom folosi pentru susţinerea pregătirii de iarnă şi a startului returului. Cu sigurană, pentru anul viitor vom avea nevoie de un sprijin mai mic din partea oficialităţilor locale”.

CSM Poli a încasat în 2017 aproape 7,6 milioane lei de la Fundaţia Sportului Ieşean, fundaţie care a primit fonduri în acest an doar de la Consiliul Local Iaşi. Suma este foarte aproape de recordul din 2014, 7,7 milioane lei, conducerea de atunci a Primăriei Iaşi sprijinind fotbalul, la acel moment, şi prin intermediul SC Iaşi Fotbal, societate desfiinţată recent.

De la preluarea puterii în Palatul Roznovanu de către Mihai Chirica, alocaţiile către CSM au fost reduse în fiecare an: 5,8 milioane lei în 2015, 5,5 milioane lei în 2016, când clubului nici nu i s-au mai dat nici banii pentru scaunele montate pe arena “Emil Alexandrescu”, cheltuielile pentru lucrări, suportate de CSM, fiind de circa 500 000 de lei. Chirica şi-a schimbat radical poziţia faţă de club din vară, după plecarea fostului preşedinte, Florin Prunea.

În altă ordine de idei, după ce anunţase că tot lotul va fi apt pentru partida de peste o săptămână, cu FCSB, Ambrosie a revenit ieri pe această temă: “Iniţial mi s-a spus că nu există niciun suspendat la meciul următor. Colegii de la club au efectuat noi verificări, din care a rezultat că Pedro a încasat al patrulea cartonaş galben în acest campionat în partida de la Cluj, contra CFR. Drept urmare, va fi suspendat în jocul contra FCSB”.  Meciul dintre CSM Poli şi liderul Ligii I se va disputa vinerea viitoare, cu începere de la ora 20:45.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii