Copiii femeii ucise la coaforul din Tudor vor fi crescuţi de un unchi

miercuri, 08 ianuarie 2014, 02:50
2 MIN
 Copiii femeii ucise la coaforul din Tudor vor fi crescuţi de un unchi

„Din câte au declarat rudele, copiii au stat mai mult timp la o bunică pentru că mama lor lucra mult, iar tatăl a avut perioade în care a muncit în străinătate şi atunci cei mici au fost lăsaţi în grija bătrânei“, a precizat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Cele două fete minore ale familiei Olaru vor fi încredinţate unui unchi. Copilele, în vârstă de 13, respectiv 2 ani, vor intra în plasament familial, în grija unui frate al Minei Olaru, femeia ucisă de soţul său pe 28 decembrie într-un coafor din Tudor Vladimirescu. Potrivit anchetei Di­rec­ţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), fa­milia respectivă poate asigura şi se poate ocupa de creşterea şi îngrijirea fetelor. „Copilele au ajuns în grija unui frate al mamei decedate. Celă­lalt copil al cuplului, un băiat în vârstă de 18 ani, probabil va sta împreună cu surorile sale. Din câte au declarat rudele, copiii au stat mai mult timp la o bunică pentru că mama lor lucra mult, iar tatăl a avut perioade în care a muncit în străi­nătate şi atunci cei mici au fost lăsaţi în grija bătrânei“, a precizat Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC. Soarta celor două fete a fost evaluată de către asistenţii sociali după ce tatăl lor, Vasile Olaru, şi-a ucis cu brutalitate soţia.

Mina Olaru plecase a doua zi de Crăciun de acasă din cauza bătăilor şi se adăpostise împreună cu fetele sale într-un centru maternal al DGASPC de furia soţului său. „Şefa centrului ne-a comunicat că femeia avea semne vizibile de agresiune şi că, deşi a fost îndrumată să renunţe la lucru câteva zile, a refuzat. După producerea evenimentului nefericit, mai multe rude ale copilelor au venit la centru ca să le ia acasă, iar în cele din urmă au fost încredinţate unei verişoare“, a explicat directorul DGASPC, Florin Ion.

Femeia a dorit ca în zilele acelea să nu renunţe la serviciu şi s-a prezentat zilnic la muncă pentru a-şi onora clientele care se programaseră deja. Însă, sâmbăta seara, pe 28 decembrie, Va­sile Olaru a venit în coaforul din Tudor şi şi-a înjunghiat soţia mortal, încercând ulterior să se sinucidă tot prin înjunghiere. Bărbatul a pierdut mult sânge, dar a fost transportat de către paramedicii SMURD la Spi­talul „Sfântul Spiridon“ unde a fost operat şi astfel salvat. În prezent, starea ieşeanului continuă să fie cri­tică, el încă este în comă şi suprave­gheat în secţia de ATI a Clinicii de Chirurgie I. Mai mult decât atât, în ultimele zile, potrivit reprezentan­ţilor spitalului, bărbatul a făcut o infecţie respiratorie care îi agravează starea.

Comentarii