De Business

Punem punctul pe știi

Corpul de control a descins la ABA Prut-Bârlad: Au urmat verificări amănunţite!

vineri, 20 martie 2015, 02:50
1 MIN
 Corpul de control a descins la ABA Prut-Bârlad: Au urmat verificări amănunţite!

Timp de câteva ore, ieri, activitatea Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad a fost luată la puricat de şefii de la Bucureşti. Astfel, experţii Corpului de Control al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor au descins la sediul instituţiei din Copou, de pe strada Theodor Văscăuţeanu, unde au verificat documentele fiecărui departament în parte.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii ABA Prut-Bârlad au ţinut să precizeze că verificarea nu este singulară, ci la mai multe instituţii din subordinea ministerului de resort, şi se realizează prin sondaj. “Este un control, o inspecţie tematică desfăşurată la mai multe instituţii din subordinea ministerului ce are ca obiect verificarea, prin sondaj, a respectării prevederilor legale şi activităţilor specifice”, a declarat Dan Buruiană, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale. Pe de altă parte, oficialii Ministerului nu au specificat dacă este sau nu vorba de un control de rutină.

În răspunsul transmis la solicitarea jurnaliştilor, aceştia au afirmat că rezultatul acţiunii întreprinse va fi făcut public. “În prezent este în derulare un control la SGA Iaşi, efectuat de Corpul de Control al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Nu putem da detalii, în acest moment, cu privire la aspectele verificate, dar după finalizarea Raportului de către experţii MMAP, concluziile acestui control vă vor fi aduse la cunoştinţă”, au răspuns la solicitarea “Ziarului de Iaşi” oficialii Direcţiei de Comunicare şi Relaţia Cu Parlamentul din cadrul MMAP.

 

 

Comentarii