Criminal cu sentinţa de închisoare pe viaţă în buzunar, adus la instanţă. Se plânge că e nevinovat

joi, 08 septembrie 2016, 01:53
2 MIN
 Criminal cu sentinţa de închisoare pe viaţă în buzunar, adus la instanţă. Se plânge că e nevinovat

Suspectul unuia dintre cele mai mediatizate cazuri de crimă din ultimii ani a ajuns, ieri, din nou în faţa judecătorilor.  

Vasile Miron a fost condamnat la închisoare pe viaţă de prima instanţă, însă este nemulţumit de decizie spunând că este nevinovat. În primă fază, la audierile procurorilor, Miron a recunoscut însă comiterea faptei. Ieri, judecătorii au decis amânarea procesului pentru perioada următoare. Vasile Miron a fost acuzat de omor calificat şi profanare de cadavre. În rechizitoriu, procurorii au arătat că, în după-amiaza zilei de 29 mai 2015, Vasile Miron se afla în satul Covasna, comuna Costuleni, şi l-a lovit cu un corp contondent, de mai multe ori, pe minor. Din cauza rănilor suferite, băiatul a murit, fiind abandonat de Miron.

Acesta a revenit la locul crimei după mai bine de 24 de ore şi a înfăşurat trupul într-un sac de rafie şi o pătură. Cadavrul l-a legat cu o bandă textilă şi sârmă ghimpată. „În continuare, pentru nu fi descoperit cadavrul victimei, l-a transportat în braţe până la o râpă în care se adună ape pluviale, unde l-a ascuns. Corpul victimei a fost astfel expus o lungă perioadă de timp condiţiilor de mediu, insectelor şi rozătoarelor, ceea ce a determinat distrugerea ţesuturilor moi, fiind găsit scheletizat în data de 26 septembrie 2015”, au precizat procurorii Parchetului General.

Aceştia au mai arătat că trupul băiatului prezenta o fractură la mână, cel mai probabil produsă atunci când băiatul a vrut să se apere de loviturile aplicate de Miron. „Expertiza ADN efectuată în cauză a confirmat faptul că scheletul aparţine victimei A.A.A. Având în vedere faptul că inculpatul s-a sustras de la urmărirea penală, s-a făcut propunere de arestare în lipsă, fiind emis inclusiv mandat european de arestare. Drept urmare, inculpatul a fost depistat în Germania, fiind predat autorităţilor judiciare române şi încarcerat la data de 8 ianuarie 2016”, au mai precizat procurorii. 

Comentarii