Cu gândul la aur

joi, 21 noiembrie 2013, 02:50
3 MIN
 Cu gândul la aur
Politehnica Iaşi vizează locul I la Campionatele Naţionale de tineret pe echipe, care vor avea loc sâmbătă, la Iaşi

 
 
În organizarea Federaţiei Române de Judo, Asociaţiei Judeţene de Judo Iaşi, CSU Politehnica Iaşi şi a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, Sala Polivalentă din Iaşi va găzdui sâmbătă, începând cu ora 10:00, campionatul Naţional de judo rezervat echipelor de tineret. Evenimentul a fost prefaţat de o conferinţă de presă organizată ieri, la sediul CSU Politehnica Iaşi, la care au participat oficiali şi sportivi ai clubului ieşean: preşedintele Leonida Antohi, preşedintele secţiei de judo, Marin Chirazi, antrenorii Constantin Bordea şi Costel Năftică precum şi doi judoka importanţi, Vlăduţ Simionescu şi Flavius Smeu.
Antohi s-a arătat optimist înaintea competiţiei la care Poli vizează cucerirea titlului de campioană naţională. “Putem să îndeplinim obiectivul, clasarea pe primul loc, deşi suntem singura grupare din România care concurează de una singură, fără fel de fel de asocieri, aşa cum se găsesc până şi la Dinamo ori Steaua” a declarat şeful clubului ieşean, care a lăudat comportamentul sportivilor ieşeni: “Noi suntem un club serios, la care, de exemplu, e interzis să apară sportivi cu cercei. Comportamentul băieţilor de la judo este ireproşabil, atât la sală cât şi în afara ei. Nici vorbă de incidente minore, nu mai vorbesc de consum de «iarbă» sau ce mai e la modă acum”.
Pe o linie asemănătoare a mers şi Chirazi, care a atras atenţia asupra imprtanţei îndeplinirii obiectivului. “Atmosfera este foarte plăcută la echipă. Trebuie obţinut locul I, pentru că bugetarea secţiei depinde de rezultate. Nu mai vorbesc de problemele care vor apărea după descentralizare” a spus cel care este şi decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Iaşi. Dacă Bordea s-a arătat convins că “vom avea pe cine să felicităm la sfârşitul săptămânii”, Năftică a intrat în detalii: “Până astăzi (n.r. – ieri), erau înscrise în competiţie opt echipe la masculin şi şase la feminin. Din păcate, noi nu mai avem echipă de fete. La băieţi, în schimb, sunt optimist că ne vom atinge obiectivul, locul I, şi vom rămâne pe primul loc în topul secţiilor clubului Politehnica. În afară de competiţia care va desemna cea mai bună echipă de tineret din ţară, ce se va derula sâmbătă, vom mai organiza şi Campionatul Naţional de tineret individual la ne waza, adică luptă la sol. Concursul va avea loc duminică, de la ora 9 şi la el vor participa opt din cei nouă sportivi pe care Politehnica îi va alinia în competiţia pe echipe, Florin Hîrleţ la 66 de kilograme, Gabriel Gavril şi Sebastian Rusui, la 73 de kilograme, Emanuel Rădulescu şi Ionuţ Cîrcotă, la 81 de kilograme, Alexandru Darie, la 90 de kilograme, Bogdan Badiu şi Flavius Smeu, la ^100 de kilograme. Viaceslav Plămădeală, de la 66, va lupta doar pe echipe, pentru că încă nu are cetăţenia română”.

Optimismul etalat de conducători şi antrenori a fost îmbrăţişat şi de sportivi. Deşi nu va concura la sfârşitul săptămânii, pentru că a trecut de 23 de ani, limita maximă de vârstă pentru participanţii la competiţiile de tineret, Simionescu s-a arătat încrezător că Politehnica va lua titlul şi fără el: “Am încredere în băieţi, voi fi alături de ei, pentru a-i susţine. Sunt convins că putem lua titlul” a spus cel care a depăşit problemele medicale pe care le-a avut după Olimpiada de la Londra. În ceea ce-l priveşte pe Smeu, acesta vrea să-şi încheie participările în turneele de tineret cu o medalie de aur: “De la anul nu mai am voie să concurez la tineret, aşa că nu vreau să ratez acest moment. Avem o echipă puternică, suntem uniţi, ne gândim numai la titlul de campioni naţionali”.

Comentarii