De Business

Punem punctul pe știi

Cum au evoluat preţurile apartamentelor din România în 2015. Situaţia din Iaşi

luni, 03 august 2015, 18:04
1 MIN
 Cum au evoluat preţurile apartamentelor din România în 2015. Situaţia din Iaşi

Preţul mediu de tranzacţionare a apartamentelor vechi la nivel naţional a fost de 674 euro/metru pătrat în primul semestru al anului, în timp ce locuinţele noi s-au vândut la o medie de 779 de euro pe metru pătrat, potrivit unei analize a companiei de consultanţă şi evaluare Darian.

În cele mai mari 15 oraşe din ţară s-a înregistrat o stagnare a preţurilor la locuinţele vechi în ultimele şase luni, preţul mediu situându-se la nivelul de 754 euro/metru pătrat. La nivelul oraşelor mici, nivelul mediu de preţ a fost de la 570 euro/metru pătrat, la acelaşi nivel cu cel înregistrat în ultimele şase luni.

La nivelul principalilor poli de dezvoltare, cea mai mare scădere din semestrul I 2015 comparativ cu semestrul II 2014 a fost înregistrată în Bacău (-2,4%), urmată de Iaşi (-1,8%) şi Oradea (-0,9%). Dintre cei 15 poli principali de dezvoltare, şase oraşe au înregistrat mici evoluţii negative, trei oraşe au preţuri în stagnare, iar şase oraşe (printre care şi Capitala) au înregistrat mici creşteri de preţ.

Aflaţi amănunte de pe gandul.info
 

Comentarii